Inici Política ERC lamenta que els pressupostos d’Igualada inclouen ‘un IBI abusiu i injust’

ERC lamenta que els pressupostos d’Igualada inclouen ‘un IBI abusiu i injust’

COMPARTIR

Des d’ERC Igualada fan una valoració “negativa” dels nous pressupostos del govern municipal d’Igualada ja que “consoliden una situació d’injustícia pels igualadins i les igualadines amb els impostos més alts del país” i la proposta dels republicans d’abaixar l’IBI i retallar en despesa “supèrflua i innecessària” va ser rebutjada per part del govern municipal. En aquest sentit els republicans recorden que “Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més alts de Catalunya i també és la 10a ciutat amb l’IBI més car de tot l’estat espanyol” i que aquestes xifres no són justificables perquè “a Igualada no tenim més o millors serveis que d’altres ciutats similars a la nostra com Vic, Vilafranca, Figueres, Tortosa…” . Apunten que “Igualada té un IBI més car que totes les capitals de província menys Madrid, fins i tot per sobre de grans ciutats com Barcelona, València, Sevilla, Girona, Tarragona, Santander…”.

Segons ERC “l’excusa que aquests diners serveix per reduir el deute tampoc s’aguanta ja que hi ha ciutats que han reduït més el deute que Igualada amb menys impostos i que fins i tot han invertit més” i que per tant “els diners que paguen de més els igualadins es dediquen a propaganda, publicitat i pa i circ”. A més a més des d’ERC apunten que “l’excusa de reduir deute és molt poc creïble tenint en compte que aquests pressupostos el que fan és crear deute”. ERC recorda que “els igualadins paguen, de mitjana, 633€ per rebut d’IBI, una xifra molt superior a la d’altres ciutats mitjanes de Catalunya com Vic (343€), Vilafranca del Penedès (385€), Tortosa (318€), Figueres (475€) o Olot (373€), entre d’altres”. Des d’ERC també han proposat incrementar les inversions a les escoles, augmentar l’IBI rehabilitar pisos buits per oferir-los amb lloguer accessible, iniciar el projecte del nou POUM i també d’una proposta compartida durant la campanya electoral entre ERC i Convergència, un tercer ViuB per a la gent gran, totes aquestes propostes també han estat rebutjades per part del govern municipal.

El portaveu dels republicans durant el ple municipal també ha manifestat la seva “perplexitat” al veure que “el pacte entre Convergència i el PSC estava fet abans de començar les negociacions” i que respon a “altres interessos que no el dels igualadins” ja que es deu “als pactes entre Convergència i el PSC a la Diputació de Barcelona, al Consell Comarcal de l’Anoia i a l’ajuntament de Vilanova del Camí” i lamenta que “els pactes a Igualada no es facin per l’interès dels igualadins sinó per acords previs que responen a lògiques partidistes”. En aquesta línia Conill es pregunta si ha nascut la “sociovergència” a Igualada i assegura que “els pressupostos aprovats són continuistes, tal i com reconeix l’alcalde Castells, i que “no solucionen cap dels problemes que tenen els igualadins” com per exemple “l’habitatge, la neteja, els impostos, més inversions per a les escoles, el POUM o les places als centres de dia per a la gent gran”.

FER UN COMENTARI

*