Inici Societat Equips de cirurgia de l’Hospital d’Igualada, al congrés català

Equips de cirurgia de l’Hospital d’Igualada, al congrés català

COMPARTIR

El Servei de Cirurgia de l’Hospital d’Igualada ha participat activament amb diverses comunicacions i activitats científiques en la XXIII Jornada de cirurgia als Hospitals de Catalunya i a la XVI Jornada d’infermeria de cirurgia.

D’una banda, el Dr. Fernández Sallent va defensar l’adjudicació del Premi Gimbernat al Professor Jacques Himpens eminent cirurgià belga especialista en cirurgia de l’obesitat i que ha estat en diverses ocasions a l’Hospital d’Igualada per compartir la seva experiència quirúrgica.

De l’altre, Dr. Xavier Viñas va moderar una sessió de pòsters i el Dr. Luis Vega va presentar l’experiència en 10 pacients intervinguts per cirurgia tiroïdal en règim ambulatori es a dir sense ingrés hospitalari. I també va presentar els resultats de la cirurgia en càncer gàstric en els darrers dos anys amb 24 pacients, patologia afortunadament poc freqüent en el nostre entorn.

La Dra. Marina Molinete va fer diverses comunicacions sobre la tècnica Fast-Track que des fa anys està implementada en el centre igualadí i que es basa en la recuperació precoç en els malalts postoperats, iniciant la mobilització i la dieta a les poques hores de la intervenció quirúrgica, en pacients intervinguts per càncer de colon, afavorint la recuperació i reduint l’estada hospitalària amb estades inferiors als 6 dies, quan abans la estada mitjana era de 9 dies.

Els Drs. David Salazar i Kevin Oh-Uiginn van presentar l’experiència en la colecistectomia (extirpar la vesícula biliar) amb tècnica laparoscòpica de forma ambulatòria amb els resultats de 4 anys després de la implementació del programa a l’Hospital d’Igualada amb 140 pacients intervinguts i el Dr. Sergi Sánchez Cordero va presentar en un vídeo la nostra tècnica quirúrgica  en el tractament laparoscòpic de la hèrnia inguinal amb fixació de la malla amb pegament.

Pel que fa a la Jornada d’infermeria, les infermeres de la Unitat de Cirurgia: Vicky Caldito, Clara Mabras, Rosa Paredes, Esther Portella i Cristina Robles, van presentar la seva experiència dins el programa Fast-Track en apendicectomia que implica que els pacients marxen a casa en règim ambulatori amb una comunicació que va ésser escollida entre les 4 millors del Congrés.

FER UN COMENTARI

*