Inici Cultura Els Pastorets de Calaf inspiren la cuina de 16 restaurants de l’Alta...

Els Pastorets de Calaf inspiren la cuina de 16 restaurants de l’Alta Segarra

COMPARTIR

[Img #26465]Els Pastorets de Calaf, que enguany compleixen 90 anys, arriben per primer cop a taula amb unes jornades gastronòmiques que portaran als restaurants de l’Alta Segarra plats inspirats en la tradicional representació nadalenca durant els mesos de desembre i gener. 16 restaurants de l’Anoia, el Bages i la Segarra ofereixen menús i plats inspirats en l’obra de Josep Maria Folch i Torres.

 

El director dels pastorets calafins, Joan Garriga, explicava a la presentació de les jornades que cada any impulsen millores a l’espectacle. La temporada de l’aniversari comptarà amb noves escenografies de paisatges nevats i una nova música escrita per Valentí Miserachs i interpretada per la Cobla Sant Jordi i el Cor Arsinnova. Garriga també va apuntar que, per primer cop, dos alcaldes interpretaran els papers de Lluquet i Rovelló. Seran el de Fonollosa, Eloi Hernández, i el de Veciana, Jordi Servitje. Els Pastorets de Calaf mobilitzen unes 200 persones entre actors, col·laboradors i equip tècnic. Garriga explica que “no retallem l’obra i hem intentat respectar al 100% el text original”. Enguany, a més dels Pastorets convencionals, faran la versió infantil i es va fer una representació “sènior”, amb actors d’altres temporades.

 

‘Tastar els gustos dels Pastorets’

 

[Img #26467]Enguany, amb motiu de l’aniversari, va sorgir la idea de fer alguna mena de maridatge gastronòmic, donat que al text surten referències a plats. Per exemple, entre la oferta dels diferents restaurants hi ha set plats inspirats en els set pecats capitals.

 

[Img #26466]Pere Tardà, col·laborador de la iniciativa, considera una bona forma de celebrar l’aniversari “fer de la tradició gastronomia” i “tastar els gustos dels Pastorets”. Tardà apunta que es combina la cuina tradicional i moderna, sempre amb producte de proximitat, i reivindica que les jornades suposen també un impuls a la promoció econòmica del territori.

 

La iniciativa està apadrinada pel cuiner Daniel García, guanyador del concurs de televisió Top Chef. Garcia dóna suport a les jornades “entre la gastronomia i la cultura hi ha un gran nexe d’unió, perquè desperten emocions”.

Els restaurants participants són l’Alberg de Sant Jaume (Jorba), Cal Miliu (Rajadell), Can Pep (Castellfollit de Riubregós), Dusfort (Calonge de Segarra), El Cafè del Casal (Calaf), El Reguer (Rajadell), Gòtic de Torà (Torà), Ke Diví! (Calaf), La Coppe (Calaf), La Cuina del Mercat (Calaf), La Pala (Sant Pere Sallavinera), La Pedra (Conill -Pujalt-), Llenegues (Sant Martí de Sesgueioles), Local Social de Rubió (Rubió), Prats Jardí (Els Prats de Rei) i Torrecombelles (Sanaüja).

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*