Inici Societat Els delictes i les faltes es redueixen un 9% a l’Anoia durant...

Els delictes i les faltes es redueixen un 9% a l’Anoia durant el 2013

COMPARTIR
[Img #13017]Els delictes i les faltes comesos a la Regió Policial Central durant el 2013 s’han reduït en un 5,07% respecte l’any 2012. En total, s’han produït 16.294 fets penals, dels quals 8.392 han estat delictes -un 6,64% menys que l’any anterior- i 7.902 han estat faltes, un 3,34% menys. El director general de la Policia, Manel Prat, ha destacat que les bones xifres aconseguides confirmen un canvi de tendència a la baixa i ha assegurat que la Regió Central és la segona més tranquil·la de tot Catalunya. Tanmateix, la policia ha detectat que la crisi, la pressió policial de l’àrea metropolitana i, sobretot, la millora de les infraestructures ha afavorit l’arribada de delinqüents provinents d’altres zones. 
El director general de la Policia, Manel Prat, ha fet una valoració positiva de les xifres aconseguides durant aquest 2013, ja que reverteix la tendència de l’any passat, quan els fets penals van augmentar un 7,83%. En concret, a la Regió Central, es produeixen 31 fets delictius per cada 1.000 habitants, una xifra molt inferior a la del conjunt del país, on es produeixen 67 per cada 1.000 habitants. Aquestes dades, segons Prat, confirmen que la Catalunya Central és la segona regió més tranquil·la de tot Catalunya. 
Per comarques, les úniques zones on augmenten els delictes i les faltes són el Solsonès, on s’han produït 359 casos, un 3,76% més que l’any anterior, i el Bages, on se n’han produït 6.356, un 0,55% més. Pel que fa a la resta de comarques, a Osona s’han produït 4.695 delictes i faltes, un 7,89% menys que el 2012; a L’Anoia se n’han produït 3.983, un 9,23% menys; i al Berguedà un total de 901, el que significa un 10,97% menys. 
Nou perfil de lladres 
El comissari de la Regió Central, Sergi Pla, ha destacat que la pressió policial de l’àrea metropolitana, la crisi econòmica i, sobretot, la millora de les infraestructures com l’Eix Transversal ha afavorit l’arribada de delinqüents provinents d’altres comarques. “Agafen el vehicle, veuen un poblet apartat i, com no vagis en compte, t’arrasen la regió”, ha afegit. En aquest sentit, ha posat d’exemple la detenció de dues persones acusades d’haver robat en 34 bars de la Catalunya Central. Els lladres accedien a la Catalunya Central en tren, fet que va dificultar la seva identificació. 
El comissari ha subratllat que, per reduir l’arribada d’aquests lladres provinents d’altres zones del país, cal augmentar els controls en carretera i les identificacions. “El delinqüent d’aquí ja el coneixem i podem fer més pressió, però cal treballar per reduir aquest nou fenomen que causa molta inseguretat”, ha destacat. 
Més sensació d’inseguretat 
El director general de la Policia ha recordat que “el delicte 0 és impossible”, però ha subratllat que cal treballar per reduir els delictes “al màxim”. En aquest sentit, ha explicat que, “en entorns no tan densament poblats com la Regió Central, l’afectació que els delictes tenen sobre la població és molt més gran que en d’altres territoris, i es genera molta més sensació d’inseguretat”. 
COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*