Inici Cinema El ‘Pantalla oberta’ col·labora amb els actes del Dia de la Dona

El ‘Pantalla oberta’ col·labora amb els actes del Dia de la Dona

COMPARTIR

[Img #29015]El passat dijous, a la Sala de Socis de l’Ateneu es va projectar el documental Con la pata quebrada (2013) del director espanyol, i crític de cinema, Diego Galán. La projecció estava emmarcada dins els actes del 8 de Març, ja que la pel·lícula retrata la visió que el cinema popular espanyol ha ofert al voltant de la dona. El film, narrat de manera cronològica, vol portar a la gran pantalla una mena d’assaig audiovisual sobre l’evolució de la dona a l’Estat Espanyol al llarg del segle XX, condensat en l’etapa que va des de l’adveniment de la República, fins el dia d’avui, repassant també el franquisme i l’anomenada ‘transició democràtica’.

 

Després de la projecció hi hagué un posterior cinefòrum amb el assistents, dirigit per Toni Cuadras de ‘Pantalla Oberta’, en què es va parlar, de com en aquest 2016, encara segueixen vigents tot un seguit d’estereotips de gènere –i que es relaten en el documental-, com en la manca d’una igualtat real i efectiva –malgrat els avenços- entre homes i dones que són visibles en la discriminació salarial, en l’assumpció i corresponsabilitat de les tasques domèstiques, en les dificultats de la conciliació laboral, en la violència masclista,… entre d’altres.

 

La sessió responia a una de les activitats que es realitzen, al llarg d’aquest dies,  dins els actes del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, i en ella hi van col•laborar el Pla d’Igualtat de Gènere i la MICOD.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*