Inici Teatre “El Nom”, adaptat per Jordi Galceran i dirigit per Joel Joan, arriba...

“El Nom”, adaptat per Jordi Galceran i dirigit per Joel Joan, arriba aquest dissabte a Igualada

COMPARTIR

[Img #5690]Aquest dissabte, 23 de març, a les 22h, el Teatre Municipal l’Ateneu acollirà l’exitosa versió d’El Nom que ha adaptat Jordi Galceran i dirigeix Joel Joan. Amb la posada en escena que ofereix el Teatre Goya Codorniu, arriba a Igualada amb bones crítiques i èxit de públic. Per Joel Joan “El Nom és una comèdia magistralment escrita i traduïda que despulla uns personatges de les seves disfresses i per uns instants ens els mostra tal com són. Uns personatges meravellosament febles, superbs i entranyables. Uns personatges que un cop t’atrapen ja no te’ls pots treure del cap i del cor”. L’acompanyen a l’escenari Lluís Villanueva, Xavi Mira, Sandra Monclús i Mireia Piferrer.

Le Prénom de Delaporte i De la Patellière va ser un èxit rotund quan es va estrenar a París. El 2011 va ser nominada als Premis Molière en sis categories, incloent les de millor comèdia, millor autor viu i millor director. L’any passat es va estrenar la versió cinematogràfica, que ja han vist més de dos milions d’espectadors.

En Vicenç és a punt de ser pare per primera vegada als quaranta anys. Quan és convidat a sopar a casa de la Isabel i del Pere, la seva germana i el seu cunyat, es retroba amb en Claudi, un bon amic de la infància. Mentre esperen l’Anna, la companya del Vicenç, que té el costum d’arribar tard, li fan tot un seguit de preguntes sobre la seva paternitat i el que això comporta sense mai perdre el sentit de l’humor. Però, quan sobtadament li pregunten si ja ha escollit un nom pel nen, la seva resposta els deixa bocabadats.

Per a Jordi Galceran “a El Nom, les relacions familiars, sentimentals i d’amistat es veuen sacsejades a partir d’un fet en principi tan innocent com triar un nom pel fill. En la tradició de les millors comèdies contemporànies, l’efecte papallona desencadena la tempesta perfecta. Quan crèiem que les nostres vides havien arribat per fi a aigües tranquil·les ens adonem que sota els nostres peus el terra no és gens ferm. Les grans comèdies parlen sempre del dolor, del ressentiment, de la culpa, com els grans drames”.

Les entrades es poden adquirir de manera anticipada al Punt de Difusió Cultural (c/ Garcia Fossas, 2; telèfon 93 802 91 16), a la taquilla del mateix teatre dues hores abans de la funció, i a www.telentrada.com. Es poden consultar també els descomptes especials per diferents col·lectius i titulars d’abonaments i carnets.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*