Inici Hoquei El Monbus Igualada HC guanya a Itàlia i continua viu a la...

El Monbus Igualada HC guanya a Itàlia i continua viu a la CERS

[Img #20132]El MONBUS IHC ha superat el seu avant-passat San Genis Igualada que va debutar a Europa contra el Trissino. També va passar eliminatòria però ho va fer per penals. Els Ton, Elagi, Met, Dani, Pla, Jassel, Joanet, Nil i Manel han superat aquella generació màgica dels Folgueres, Joan Carles, Llorach, Benito, Gimeno, Tarrida, Miquel, Gabaldon o Guillen… L’IHC 2015 ha estat capaç de guanyar a la pista italiana. Amb patiment, això si. I molt.  El delegat David Figueras, sempre encertat en les seves definicions ha sentenciat: “Ha estat el partit en el qual més s’ha patit”. Especialment els 3 últims minuts. Amb el 3 a 4 en el marcador i amb 9 faltes d’equip a l’esquena. “S’han fet eterns, més llarg que el viatge de tornada” (15 hores de carretera) ha reblat el mateix Puyi.

L’Igualada ha fet un grandíssim treball col.lectiu. Ha defensat el 3-2 de l’anada amb épica i determinació. I igual que ara fa 26 anys quan aquella tanda de penals va santificar Carles Folguera, del Palatrissino avui n’ha sortit un altre sant, Sant Elagi amb una aturada estratosfèrica, impossible pels només-humans, en el moment decisiu del partit, amb 3 a 3 en el marcador. Al final,  i amb tot això alhora, l’equip ha obtingut el premi de la classificació. Ara espera el Follonica, l’únic campió d’Europa que ha tingut Itàlia en tota la seva història.

EL MONBUS ARRENCA PRIMER

Si algú esperava un IHC espantadís per l’esquifit 3-2 de l’anada aviat s’ha adonat del seu error. Portàvem només 1 minut i 12 segons i els arlequinats ja havien ampliat a dos els gols de diferència. Molas ha desviat a la xarxa un tir exterior del Ton. I 3 minuts més tard la diferència era ja de tres. Dani Lòpez es revenjava de la “caricia” rebuda  només començar el partit, amb un golàs sortint de darrera la porteria i aixecant la bola al primer pal. Aquella diferència exquifida s’havia engreixat… però aviat ha tornat  fer règim i ha tornat a la mínima de només 1 gol. Rigo amb una arrossegada que ha entrat plorant i Pascuale de penal (comés per Muntané) han establert el 2-2.

SABER MARCAR, SABER PARAR, SABER PATIR

Tota aquesta sabiesa ha exhibit l’equip en una segona meitat que s’esdevinada infernal. Primer s’han hagut de superar 15 minuts a cara de gos… fins que un Dani magistral ha tornat a exercir de killer. Ha rebut dins de l’àrea d’esquena a la porteria, s’ha regirat i ha superat al porter Nicoletti. Ha estat un cop d’autoritat. L’IHC tornava a marcar la pauta. En cap moment ha deixat als italians ensumar la sang, posant-se per davant en el marcador i veient a prop la remuntada. Això no vol dir que el Trissino no ho hagi intentat al màxim, a la italiana, amb llei i sense. De fet els blancs han aconseguit tornar a empatar amb un remat de Diego que … ha tornat a entrar plorant.

I ja amb el 3 a 3 instal.lat al marcador i amb 4 minuts per davant … qui ha fet plorar tothom ha estat Elagi Deitg. Als igualadins d’emoció per una aturada que valia una classificació. Als locals perque els ha desfet en un salt tots els somnis. Deitg s’ha convertit en el Carles Folguera del segle 21 … amb una estirada de pal a pal per desviar un gol que ja entrava. Amb la protecció de Sant Deitg i el gol ràpid de Sergi Pla, culminant una jugada de contratac col.lectiu, l’equip ha superat totes les pressions: la transalpina (que ha augmentat encara més encara) i la de les faltes (3 minuts jugant amb les 9 faltes d’equip al coll).

Al final un extraordinari 3-4 que porta els arlequinats als vuitens de final. Tocarà tornar a Itàlia. Fa 26 anys ja va ser així i aquell equip va arribar a la final… toca seguir el camí que ells van caminar.

TRISSINO 3 (2/1) E. Nicoletti, Rigo (1), Pallarés, Bertinato (1), D. Nicoletti (1), equip inicial. Randon, Pascuale.

MONBUS IHC 4 (2/2) Elagi, Ton, Met Molas (1), Dani (2), Pla (1), equip inicial. Jassel, Muntané. Nil Garreta, M. Del Valle.

GOLS: 0-1 Molas (m. 1.12), 0-2 Dani (m. 4.09), 1-1 Rigo (m 11.30), 2-2 Pascuale (m 22). SEGONA PART. 2-3 Dani (m 10.34), 3-3 D.Nicoletti (m 21), 3-4 Pla (m. 22).

INCIDÈNCIES: Bon arbitratge dels francesos Esoli i Blauzin. Tots dos equips han acabat amb 9 faltes.

Unes pizzes al pavelló mateix i 14 hores de MONBUS en direcció a Catalunya. Arribada prevista entre 3 i 4 de la tarda de diumenge, amb la satisfacció d’haver aconseguit una gesta italiana.