Inici Cinema El Festival Zoom compleix 10 anys amb vuit telefilms i tres minisèries...

El Festival Zoom compleix 10 anys amb vuit telefilms i tres minisèries competint a la secció oficial

COMPARTIR

[swf object]El Festival Europeu de Cinema per a Televisió Zoom ha seleccionat vuit telefilms i tres minisèries per competir a la secció oficial del certamen que se celebrarà del 28 de novembre al 2 de desembre a Igualada. Pel que fa a la procedència dels telefilms, dos són alemanys, un croata i cinc de l’estat espanyol. Enguany el festival compleix deu anys i per aquest motiu s’han programat tres dels telefilms més destacats que han passat pel festival a la secció ‘Re-Zoom’. El pressupost és d’uns 55.000 euros, un 15% inferior al de l’any passat i, segons ha explicat el director del festival, Jordi Comellas, davant de la limitació de recursos «cada cop hem de ser més creatius perquè no afecti la qualitat».

Amb deu anys a l’esquena, el Festival Europeu de Cinema de Televisió Zoom arriba a una nova edició amb un total de vuit telefilms i tres minisèries a competició. Segons ha explicat el director del festival, Jordi Comellas, dels vuit telefilms, dos són alemanys, un croata i la resta de l’estat espanyol. Pel que fa a les tres minisèries provenen de TV3, TVE i Antena 3. En total, el festival va rebre 37 produccions televisives de quatre països diferents.

[Img #2276]Els telefilms que competiran a la secció oficial del Zoom i que rebran un total de 5.000 euros en premis són la pel·lícula provinent de Croàcia ‘Caça (pare)’, del multipremiat director Dalibor Matanic; dues cintes procedents d’Alemanya ‘Voices from the past’ i ‘Hannas Entschidung’; i cinc projectes de l’estat espanyol que són ‘Mentiders’, de Sílvia Munt, ‘La conspiración’ digirida per Pedro Olea, ‘El retaule del Flautista’, una comèdia musical de Ricard Regüant, ‘Simbad’, una producció que ve de Galícia de la mà d’Antón Dobao, i, finalment, [swf object]‘Concepción Arenal. La visitadora de cárceles’, de Laura Mañá.

Enguany les tres minisèries a competició són ‘Olor de Colònia’, de Lluís-Maria Güell, una producció inspirada en la novel·la homònima de Sílvia Alcántara; ‘Carles a Eva’, la nova producció d’Agustí Villaronga; i ‘Rescatando a Sara’, dirigida per Manuel Ríos.

[Img #2278]Comellas ha explicat que, com cada any, el Zoom també dóna cabuda als curtmetratges dins de la secció Zoom Jove, on es podran veure set propostes diferents. A més, també hi haurà el Zoom Didàctic, en què el festival apropa a les escoles i als més petits una producció que destaca pel seu caràcter didàctic o pedagògic. I dins de les diferents seccions també hi té cabuda el  Zoom Especial on cada any el festival programa una sessió especial que es presenta en primícia i [Img #2279]enguany serà el torn de la nova temporada de la sèrie ‘Pop Ràpid’ de TV3.

Els premis del Zoom

El Festival Zoom atorga un seguit de premis que són el Premi a la Trajectòria -en les categories de personatge femení, masculí i empresa-, el Premi Sita Murt, el Premi Tu ets la Tele i el Premi a la Millor Sèrie Espanyola. Pel que fa al primer guardó en la categoria d’empresa, Comellas ha explicat [Img #2281]que han decidit atorgar-lo a TV3, ja que «lligant-ho amb el desè aniversari hem considerat que era convenient que el premi fos per ells perquè aposten per la ficció i per les minisèries i creiem just que fos així». El Premi a la Trajectòria masculina serà per a l’actor Lluís Homar i en la vessant femenina per a Carmen Machi.

Pel que fa al Premi Sita Murt se l’endurà l’actriu i model Elena Furiase, mentre que el Premi Tu ets la Tele anirà pel programa-concurs de TVE ‘Un, dos, tres… Responda otra vez’. Finalment, el Premi a la Millor Sèrie Espanyola serà per a la producció d’Antena 3 ‘Gran Hotel’.

Celebració del desè aniversari

Amb motiu del desè aniversari, el Festival Zoom ha decidit incloure en el programa una nova secció, el ‘Re-Zoom’. Segons ha explicat la coordinadora del certamen, Anna Cervera, es projectaran tres dels telefilms més destacats que han passat pel festival durant els deu anys. Aquests seran ‘Die Hebamme-Auf Leben und Tod (La llevadora), de la directora alemana Dagmar Hirtz, que el 2010 va aconseguir tots els premis del Zoom; la producció francesa ‘La Nourrice’, tres vegades premiada al Festival de Luchon i que es va poder veure al Zoom el 2004; i, finalment, ‘Tempus Fugit’, d’Enrich Folch que ha estat el telefilm estatal més premiats en l’àmbit internacional.

A més, el Zoom també ha programat per aquest dilluns al vespre a Barcelona una festa amb els actors, directors i productors que han participat en el festival durant aquests deu anys de trajectòria.

Reducció del pressupost

El pressupost de la 10a edició del Festival Zoom és de 55.000 euros, un 15% menys que l’any passat. En aquest sentit, Comellas ha explicat que «cada cop hem de ser més creatius davant la limitació de recursos per intentar que això no afecti la qualitat del festival». De la seva banda, Anna Cervera ha explicat que l’elaboració d’aquesta desena edició ha estat «difícil» i que han hagut de «trobar noves fórmules per poder fer el màxim de coses possibles».

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*