Inici Societat El Banc de Queviures d’Igualada incrementa un 30% els seus usuaris durant...

El Banc de Queviures d’Igualada incrementa un 30% els seus usuaris durant el 2013

COMPARTIR

[Img #12635]

L’Ajuntament d’Igualada, les entitats Càritas Arxiprestal Anoia-Segarra i Creu Roja Anoia i l’Escola Pia d’Igualada han renovat aquest dimecres, 22 de gener, el conveni de gestió del Banc de Queviures de la ciutat. L’acord original datava de l’any 2009 i ara, després de quatre anys de feina conjunta, els quatre responsables han actualitzat el seu compromís, adaptant-lo a les necessitats actuals en base a l’experiència acumulada i contemplant les noves fonts de proveïment que el pacte original no recollia.
[Img #12636]
Durant l’any 2013, el Banc de Queviures va atendre de mitjana 273 famílies cada mes, amb un increment d’un 30% respecte el 2012. La majoria són famílies de dos, tres i quatre membres, amb una reducció de les famílies de més de cinc membres i un cert repunt de les unifamiliars. Al llarg de l’any, a més, més de 130 persones van participar als diferents tallers organitzats des del Banc, amb matèries com ara l’alimentació dels nadons i els infants, l’economia domèstica, el consum responsable o el reciclatge, entre altres. Joan Torras, tinent d’alcalde d’Acció Social, destaca i agraeix molt especialment “l’enorme increment que van tenir l’any passat les donacions particulars i d’entitats”. Gairebé 100.000 de quilos van ser aportats per entitats alienes i un terç d’aquests es van aplegar en campanyes i col·lectes a la mateixa ciutat d’Igualada.
El nou conveni contempla vuit punts. El consistori, en primer lloc, renova la cessió de l’espai municipal que avui acull aquest servei, hi afegeix una cambra frigorífica del mercat municipal, garanteix l’accessibilitat i el compliment de les normes higièniques i sanitàries i assumeix les despeses de subministrament, del sistema informàtic de gestió, de seguretat i de transport de totes aquelles aportacions que procedeixin de fora de la capital de l’Anoia. L’accés al Banc local de Queviures es continuarà fent a proposta dels serveis socials municipals o del servei d’acollida de Càritas, que són els responsables alhora d’establir els criteris d’accés.
El conveni regula també la procedència dels aliments i articles de primera necessitat que s’hi reparteixen. Aquests arriben de la Unió Europea a través de lliuraments a l’Ajuntament i Creu Roja, de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona per mitjà de Creu Roja, de recollides solidàries d’empreses o entitats alienes a la gestió del Banc, d’aportacions individuals i de diferents aportacions o compres extraordinàries que dugui a terme el mateix consistori. Inicialment, aquest any l’Ajuntament concedeix 24.000 euros a Càritas per a la compra d’aliments. Tant Creu Roja com l’àrea municipal d’Acció Social seran també els responsables d’elaborar un protocol que reguli les recollides solidàries a la ciutat.
Els quatre signants del conveni es comprometen a aportar i coordinar el personal necessari, tant tècnics com voluntaris, per al correcte al funcionament del projecte. A més, l’Escola Pia, conjuntament amb Càritas i l’Ajuntament, reforçaran els tallers de formació continuada per als seus usuaris. Els gestors del Banc de Queviures, finalment, es comprometen a reunir-se periòdicament per a revisar el projecte i introduir-hi les millores necessàries. Els representants de totes les parts implicades han coincidit a destacar la importància de la tasca conjunta que s’està duent a terme.
La vigència del conveni signat és inicialment d’un any, però es podrà prorrogar anualment si totes les parts ho consideren oportú. En el marc de la mateixa presentació del conveni, s’ha donat a conèixer l’adhesiu que, amb el lema Nosaltres hi col·laborem, identificarà aquells negocis i empreses que facin aportacions al Banc de Queviures.
COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*