Inici Societat Es dupliquen les víctimes mortals en accidents de trànsit a l’Anoia

Es dupliquen les víctimes mortals en accidents de trànsit a l’Anoia

COMPARTIR

12 persones van morir l’any passat a les carreteres de la comarca de l’Anoia, el doble que el 2018 i quatre vegades més que les tres víctimes mortals registrades l’any 2010.

Això pel que fa les morts en carreteres interurbanes, però en vies urbanes el 2019 també ha estat negre a la comarca. 5 persones van morir en accidents en entorns urbans anoiencs, mentre el 2018 no se n’havia produït cap i el 2010 es va registrar una única víctima.

Per carreteres, l’autovia A-2 concentra un major nombre de víctimes, 4, seguida per la B-224, on es van deixar la vida tres persones. Dos motoristes van morir al Bruc, a la carretera BP-1101, i la carretera C-15 va registrar una víctima mortal.

Pel que fa el conjunt de la xarxa viària de la Catalunya Central, l’any passat un total de 32 persones van morir en 30 accidents de trànsit. Això representa un 3% més de víctimes mortals i un 11% més de sinistres mortals que l’any 2018. De les 32 persones mortes, 26 van morir en zona interurbana i 6 en zona urbana.

Respecte del 2010, any de referència, continua la tendència decreixent i es registra un 20% menys de víctimes mortals i un 14,3% menys d’accidents mortals.

Augmenta en un 71% el nombre de morts en accidents en els quals només està implicat un sol vehicle, fet que pot implicar la presència de velocitat excessiva, distracció o tòxics. Per nombre de víctimes, els accidents mortals més comuns són entre vehicles en marxa i les sortides de via.

La distracció, amb una presència del 22% en el total dels accidents amb víctimes, continua sent el primer factor concurrent de sinistralitat, seguida de molt a prop per una velocitat inadequada amb un 19%.

De les 26 persones mortes aquest any, un 38,5% són víctimes de col·lectius vulnerables: 8 motoristes, 1 ciclista i 1 vianant. El nombre de motoristes morts supera de molt el de l’any 2018, ja que en aquest mateix període només hi va haver un motorista mort.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*