Inici Societat Dotze persones completen el Curs d’Atenció Sociosanitari a Càritas

Dotze persones completen el Curs d’Atenció Sociosanitari a Càritas

COMPARTIR

Càritas Arxiprestal Anoia-Segarra va començar fa 5 mesos la setena edició del curs d’Atenció Sociosanitària a la persona i treball domèstic. Els curs va finalitzar el passat 1 de juliol amb la participació de 12 persones amb interès per formar-se en l’àmbit de l’atenció domiciliària.

Les persones que han realitzat el curs han rebut 300 hores de formació, potenciant la cuina, treball domèstic i atenció a la persona, de les quals 80 hores les han dedicat a fer pràctiques en diferents serveis d’atenció a domicili, centres sociosanitaris i residències de la nostra comarca.

Per l’organització d’aquesta edició del Curs, s’ha comptat amb la col·laboració de 4 persones voluntàries de l’entitat, i amb una vintena de professionals del sector, que hi participen gràcies a la col·laboració d’empreses dins el projecte de Càritas de Responsabilitat Social Corporativa, Entitats amb Cor. Les empreses col·laboradores han estat la Fundació Sociosanitària Sant Josep, La Fundació Privada Àuria, Atenció Familiar de l’Anoia i Las Hermanitas de los Ancianos desamparados. Aquestes empreses permeten que les persones participants facin les seves pràctiques i es garanteixi la qualitat del seus aprenentatges.

Aquest curs ha ajudat a formar i alhora a contribuït a empoderar positivament a les persones participants. La dada més rellevant és que un 40%, han trobat feina un cop finalitzat aquest curs formatiu.

Paral·lelament al curs, des de Càritas treballen també per incrementar les oportunitats de treball de les persones participants, afavorint la intermediació laboral entre empreses i famílies ocupadores.

La pròxima edició del curs s’iniciarà el febrer de 2020.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*