Inici Festes Diumenge, nova edició de la Fira de Reis

Diumenge, nova edició de la Fira de Reis

COMPARTIR

[Img #3457]El proper dia 6 de gener el Passeig Verdaguer d’Igualada tornarà a omplir-se amb la Fira de Reis una de les fires més antigues de Catalunya ja que la seva primera edició data del 1373.

Durant tot el mati, des de les 9 fins a les 3 de la tarda, el gran nombre de  visitants  que cada any passen per la Fira,  podran gaudir un any més  d’una àmplia oferta en planters, productes artesanals, alimentació, etc. i fer les darreres compres d’aquest Nadal.  Com ja s’ha fet en passades edicions, la Fira estarà distribuïda en zones diferenciades segons el producte exposat. Els planters estaran ubicats des del parc de l’Estació Vella al carrer Odena; del carrer Odena al carrer Sant Vicenç hi haurà els  artesans i a partir del carrer Sant Vicenç fins l’avinguda Pau Casals els venedors ambulants.

S’espera una gran participació d’expositors, uns 300, que provenen de diferents punts del nostre país i de la resta de l’estat.

640 anys fent la Fira de Reis

Enguany s’escau el 640è aniversari de la concessió del privilegi de Fira de Reis a la vila d’Igualada pel rei Pere III, dit el Cerimoniós, l’any 1373.

Com apunta la directora de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, Marta Vives, “a l’edat mitjana, les fires eren més importants ja que se celebraven en dies assenyalats, que coincidien en festivitats religioses de la localitat i per tant, l’afluència de mercaders, compradors i visitants era molt més gran”.

A part de les trobades dels comerciants, durant les fires es feien molts dels pagaments dels censos, les trobades familiars, que propiciaven els casaments i liquidaven tots els assumptes pendents.

Els firaires seguien una ruta establerta i anaven de vila en vila on exposaven els seus productes. Com assenyala Vives, les fires eren un gran esdeveniment, ja que “generalment, tenien una durada de 15 dies: vuit d’exposició dels productes, dos o tres de venda i deu dies de liquidació de comptes”.

A Igualada, li fou atorgades dues fires anuals més.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*