Inici Societat Dissabte, nova bicicletada reinvidicativa a Igualada

Dissabte, nova bicicletada reinvidicativa a Igualada

COMPARTIR

Aquest dissabte 27 a les 16:30h, es tornarà a organitzar una nova bicicletada reivindicativa per demanar una mobilitat més segura i sostenible. Serà un circuit urbà, adequat per a totes les edats, i tan la sortida i l’arribada serà des la plaça de Cal Font.

Per als organitzadors, Igualada té la mida ideal per aconseguir que pugui ser una ciutat on s’hi pugui circular amb bici, a peu o amb transport públic, alliberant així la ciutat de cotxes, reduint la contaminació i aconseguint una ciutat i un entorn molt més sa i amable amb la població.

L’objectiu d’aquestes bicicletades, és reclamar una mobilitat sostenible i segura dins la ciutat d’Igualada i rodalies, millorar i incrementar els carrils bici, carrils bici sense talls, incrementar els pàrquings per bicis i més segurs, millorar la connectivitat amb els principals equipaments dins la ciutat, amb les escoles, centres esportius, mercats, nord i sud i també amb els pobles i barris veïns… Es demana que Igualada pugui arribar a ser una ciutat referent en mobilitat sostenible, i que es pensi més en la bici i no tan en el cotxe.

Des de la seva constitució ara fa uns mesos, Ciclistes Urbans d’Igualada, te com objectiu promoure i reivindicar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport urbà i interurbà, aconseguint així millorar la mobilitat urbana, fent-la més segura, més sana, i contribuint a un benefici col.lectiu i pel medi ambient etc… S’han organitzat diferents bicletades reinvidicatives, activitats durant la setmana de la mobilitat, el BiciBús cada divendres, tallers i altres activitats sempre amb el mateix objectiu. També es va presentar un Manifest per la Mobilitat sostenible i segura a Igualada, es pot llegir i signar des de www.ciclistesurbans.org.

Les bicicletades reivindicatives estan organitzades per: Ciclistes Urbans d’Igualada, Igualada pel Clima (Fridays for Future Igualada), per 2Rodes Escola de Ciclisme Igualada i per Veïnal Poble Sec d’Igualada.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*