Inici Societat Dimarts de Diàlegs torna el 14 de novembre amb un nou format

Dimarts de Diàlegs torna el 14 de novembre amb un nou format

COMPARTIR

L’espai de debat i reflexió d’Igualada DdD (Dimarts de Diàlegs) reemprèn les sessions a l’Ateneu Igualadí amb un canvi de format. Tal i com es va anunciar a la sessió del mes de juny, i després que la ciutadania opinés sobre com reenfocar l’objectiu i format de l’espai, s’ha buscat una evolució del format actual. Per aquesta nova etapa es tractaran 3 temes cada curs però es farà amb molta més profunditat i participació a través de tres sessions diferents corresponents als tres mesos de cada trimestre. Cada sessió tindrà un format concret i hi podrà participar tothom.

La primera sessió serà “Enfoquem”: es farà el segon dimarts de mes al vespre amb la presència d’experts externs sobre la qüestió plantejada per tal de posar en context el debat. La segona sessió es dirà “Analitzem”: es farà en dissabte i consistirà en un debat-vermut per acotar aquest tema al context d’Igualada en un format de sessió de treball en grups on tothom podrà dir-hi la seva. La tercera sessió serà “Debatem”: és farà en dimarts al vespre, s’hi presentaran les conclusions i s’interpel·laran els actors locals vinculats sobre aquest tema perquè puguin opinar públicament sobre el que es digui.

L’estrena d’aquesta etapa de DdD es farà el proper dimarts 14 de novembre, a les 8 del vespre, a l’Ateneu Igualadí amb el títol: “Igualada, ciutat de què?”. Es vol analitzar quins trets caracteritzen Igualada, quin missatge es dona a l’exterior i com es percep i els avantatges i contres de ser una ciutat marca. Durant els propers dies es donaran tots els detalls d’aquesta primera sessió que el dia 14 consistirà en l’anàlisi general de les ciutats marca, tindrà continuïtat el dissabte 25 de novembre amb el recull d’opinions sobre Igualada i acabarà el dimarts 12 de desembre amb les conclusions.

DdD planteja iniciar aquesta nova etapa un cop fetes 30 sessions amb debats sobre 30 temes que afecten Igualada amb 30 ponents externs, 162 convidats a la “Fila 0” i 2.600 persones de públic. Amb la sessió 31, que va voler ser una projecció al futur amb el títol “Què ha de ser Igualada quan sigui gran?”, es va culminar una primera etapa de Dimarts de Diàlegs i ara es començarà la segona. L’objectiu, però, continua essent exactament el mateix amb el qual aquest va néixer al gener del 2014 a l’Ateneu Igualadí: promoure el debat, el diàleg i la discussió com a eines per a fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat. La web de la iniciativa és dimartsdedialegs.cat i s’hi poden veure vídeos de resum de totes les sessions.

FER UN COMENTARI

*