Inici Destacats Decidim Igualada insta els nous càrrecs de confiança a renunciar als seus...

Decidim Igualada insta els nous càrrecs de confiança a renunciar als seus sous com a alcaldes

COMPARTIR

El grup municipal de Decidim Igualada se suma a l’onada de rebuig que ha provocat el fitxatge dels alcaldes de Castellolí i Veciana com a càrrecs de confiança del govern de Marc Castells. La plataforma de confluència ciutadana retreu a l’Ajuntament «manca de transparència i comunicació una altra vegada sobre aquest tema», i li demana «per ètica» que almenys limiti els seus salaris.

Decidim Igualada no comparteix la suma de càrrecs de confiança de l’actual govern i consideren que és el que més n’ha acumulat. I sobretot, critica que s’hagin nomenat dos alcaldes. Joan Serra, de Castellolí, i Jordi Servitje, de Veciana, s’ocuparan de captació d’inversions i de promoció turística amb retribucions anuals de 50.000 euros cada un.

El regidor de la plataforma, Dario Castañé, es fa ressò del malestar del seu grup i afirma que és una retribució que “ens sembla excessiva”. Decidim Igualada té un codi ètic que apliquen els seus càrrecs i que limita els sous a dues vegades el salari més baix a l’Ajuntament com a retribució neta mensual màxima, incloent-hi dietes. En el cas dels nous càrrecs això suposaria uns 35.000 € anuals aproximadament.

Decidim Igualada també entén que els dos alcaldes “haurien de renunciar a qualsevol compensació econòmica per la seva ocupació com batlles mentre estiguin pluriempleats a l’Ajuntament d’Igualada”.

A part de la limitació de sous, el codi ètic de Decidim Igualada també exigeix la no duplicitat de càrrecs i la renúncia dels càrrecs públics a regals i privilegis.

FER UN COMENTARI

*