Inici Destacats La CUP acusa al govern del Consell Comarcal d’actuar de forma ‘opaca’...

La CUP acusa al govern del Consell Comarcal d’actuar de forma ‘opaca’ en el tancament de l’Escola de Dansa

COMPARTIR

L’Escola de Dansa de l’Anoia, creada el 1955 i en mans del Consell Comarcal des de l’any 1990, ja no obrirà el curs vinent, tal com va anunciar aquest dilluns l’ens comarcal.

L’Escola de Dansa de l’Anoia s’ubicava a la Casa de Cultura del carrer de Sant Carles, que va haver de tancar el passat mes de novembre perquè l’edifici -propietat de la Generalitat i gestionat pel Consell Comarcal- no complia mesures de seguretat. L’Ajuntament de Montbui va cedir les instal·lacions del Mont-Àgora per ubicar-hi provisionalment l’Escola de Dansa mentre el govern del Consell no trobés un altre lloc on ubicar-la. Ara, l’ajuntament de Montbui, “per manca d’espai” no pot mantenir l’escola a Mont-àgora, segons explica el grup comarcal de la CUP, quen assenyala que el Govern del Consell Comarcal “ni ha trobat el finançament per tirar endavant les obres de l’edifici del C/Sant Carles que permetrien el retorn de totes les entitats culturals sense ànim de lucre expulsades ara fa uns mesos ni tampoc ha trobat un nou espai per ubicar l’Escola de Dansa”.

Els cupaires lamenten que el tancament s’ha anunciat per carta, sense trobades prèvies amb treballadors i families usuàries, i critiquen que un dels motius pels quals s’opta per tancar el centre és “l’enorme dèficit que arrossega”, en paraules de la CUP. Des del grup comarcal dels cupaires entenen que “no només compleix amb l’objectiu d’ensenyar la disciplina de la dansa, sinó que és un espai de socialització d’infància, adolescència i persones adultes així com és una entitat que promou la salut comunitària i, per tant, ha de ser deficitària per a l’administració”.

Per a la CUP, “la inexistència d’escola pública de dansa comportarà que moltes famílies no puguin permetre’s apuntar els seus infants i adolescents a acadèmies privades de dansa malgrat que el Govern del Consell aposti per un “sistema de beques que permeti als infants accedir a activitats artístiques als seus pobles”, un sistema que els cupaires qüestionen i es pregunten si podrà donar cobertura a totes les famílies que s’han quedat sense Escola de Dansa.

La CUP exigeix “transparència i responsabilitat” al govern del Consell Comarcal, al que acusen d’haver actuat de forma “opaca” en aquest afer. Els cupaires afegeixen que des de l’ens comarcal “s’aprofiten de la seva inaccessibilitat per fer i desfer unilateralment sense posar al centre de les seves polítiques la vida de les persones. Un cop més, l’educació pública es troba davant d’un mur construït pels interessos d’algunes persones”. La CUP vol afegir municipis de la comarca a la seva reclamació per tal que l’Escola de Dansa no tanqui el curs vinent.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*