Inici Societat El Consell Comarcal presenta el Servei d’Acollida de l’Anoia

El Consell Comarcal presenta el Servei d’Acollida de l’Anoia

COMPARTIR

El passat 15 de juny el Consell Comarcal de l’Anoia va ser convidat a presentar el Servei de Primera Acollida de la comarca en el marc de les Jornades de treball sobre els serveis de primera acollida adreçades a municipis menors de 20.000 habitants i Consells Comarcals de Catalunya.

La jornada va comptar amb una setantena d’assistents i es va celebrar a la seu de la Secretaria d’Igualtat Migracions i Ciutadania. La presentació va anar a càrrec del secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Oriol Amorós i va comptar amb les experiències dels consells comarcals de l’Anoia, d’Osona, el Baix Empordà i del municipi de Mollerussa.

Al llarg del matí es van abordar diversos aspectes dels serveis de primera acollida com l’accés al servei, els circuits de derivació, els cursos de llengua i de coneixement de la societat catalana i projectes específics com els de reagrupament familiar o refugi.

L’objectiu de les jornades era compartir bones pràctiques al voltant de l’acollida de persones immigrades.

Els Serveis de Primera acollida estan regulats per la Llei 10/2010 de l’acollida de persones immigrades i retornades a Catalunya, la seva finalitat és promoure l’autonomia i la igualtat d’oportunitats de les persones immigrades.

FER UN COMENTARI

*