Inici Destacats Concentració a Igualada contra les detencions pels talls de les vies de...

Concentració a Igualada contra les detencions pels talls de les vies de l’AVE a Girona

COMPARTIR
Centenars de persones han protestat contra les detencions d'aquest dimecres a Girona. Foto: ERC Igualada.

Centenars de persones s’han concentrat aquest dimecres al vespre a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada i per protestar per les detencions de la policia espanyola per desordres públics durant el tall de vies de l’AVE durant el primer aniversari de l’1-O, entre ells els alcaldes de Celrà i Verges.

La regidora de la CUP -formació a la que pertanyen els dos alcaldes- a l’Ajuntament d’Igualada, Eva Pedraza, ha estat l’encarregada de llegir un manifest contra les detencions. Després, els concentrats han anat en manifestació fins al carrer Garcia Fossas, on cada vespre des de fa més d’un any els «Músics per la llibertat» canten per reclamar l’alliberament dels presos polítics. Cada dimecres s’afegeix a la cita una lectura de «Cartes des de la presó» de Gramsci i, en aquesta ocasió, alguns dels fragments han estat llegits per l’altre regidor de la CUP a Igualada, Albert Mateu.

COMPARTIR

5 COMENTARIS

 1. Aquesta trepa deuen ser pensionistes, aturats o gent sense ofici ni benefici, perquè manifestar-se en contra de l’ordre i del funcionament de les estructures d’un país és l’expressió de l’ignorància supina. Un país seriós i respectat castiga els qui tallen les vies del tren, els que tallen les carreteres, els que cremen containers i els que no respecten les lleis, sigui alcalde o sigui politicastre, justament aquests són els primers que han de donar exemple i sinó ho fan mà dura.
  Aquest país s’ha fet a base de l’esforç i de la discreció, però dissortadament els darrers anys aquesta colla d’irresponsables espargits de dalt a baix s’han carregat els quaranta anys de reconstrucció que hem viscut. És penós que encara tinguin gent que els sostingui sortint al carrer. Penós.

 2. Mira Rosalía, interceptar a algú, sense ordre de detenció ni placa ni res és un segrest. I a mi em sembla fantàstic que t’agradi viure en un país on es pugui segrestar a la gent.
  A mi no m’agrada i per això ho denunciarem els cops que faci falta.

  • Qui la fa la paga, sigui d’un color o d’un altre, que et quedi clar! I et pots anar manifestant fins que aquest país el converteixin en un desert la gent assenyada hagi marxat a indrets civilitzats, on no hi ha talls de carreteres de quinze hores, on les vies dels trens no són assaltades per quatre gamberrets fills de papà, i on cap persona emprenedora inverteixi ni un cèntim, talment com les quatre mil empreses que han marxat, i possiblement alguna d’aquestes empreses són les que t’alimenten, via salari, i llavors també et podràs manifestar per aquest motiu. El tema està en què hi ha gent que tenim la vista posada en països educats, cultes i assenyats i d’altres friseu per imitar on hi ha el soroll, el desgavell i sobretot que tinguin demagogs que prometen repúbliques… Malgrat després s’escapin amagats en el maleter d’un cotxe cap a Bèlgica o cap a Suïssa.

 3. Jo no accepto segrestos, que et quedi clar. Em manifestaré sempre que vulgui, gràcies.
  Entre tu i jo l’únic que no dona el nom sencer i per tant s’amaga en l’anonimat ets tu, que et quedi clar.
  Amagats? Què dius? Tothom sap on son haha No teniu ni nassos a enviar euroordres.Que et quedi clar.
  Fugida d’empreses? haha Canvia d’argument, home. Va, t’enllaço les arribades de noves empreses multinacionals al 2018 a Catalunya. Que et quedi clar.
  https://twitter.com/jcanadellb/status/1077100220687794176
  No tens cullons ni a obrir-lo ni a llegir-les totes. Que et quedi clar.

  Ja et deuria semblar bé l’esclavitud, que les dones no votessin i que els negres no anessin amb transport públic, A mi no. que et quedi clar.

  Apa, de res.

  • La teva ignorància és tan colossal que constata l’eficàcia que han tingut els sediciosos en el seu objectiu de segrestar els sentiments de la bona gent que s’ha deixat fanatitzar en benefici dels vividors professionals, si saps llegir t’aconsello això:
   https://politica.e-noticies.cat/els-endollats-del-proces-121965.html
   No tens ni arguments simples per contrastar la realitat, talment frises per viure en un país on el desgavell sigui el pa de cada dia. No tens ni la decència de reconèixer que un país ha de tenir entitats bancàries pròpies, que són el motor de l’economia, i gràcies als teus idolatrats les nostres dues centenàries institucions bancàries varen haver de deslocalitzar-se a desgrat mentre el tal Junqueras calladet sense fer res, però després «mut i a la gàbia», mai millor dit.
   No tens ni l’educació per contestar a opinions diferents i et destapes amb la grolleria d’un vocabulari vulgar (torna a l’escola a aprendre català).
   En definitiva amb gent com tu aquest país s’enfonsaria amb quatre dies, sortosament som molts, com la Rosalia, els que sense fer soroll, i sense fugir covardament, defensem la virtut del seny aplicat a la realitat.

FER UN COMENTARI

*