Inici Destacats El comerç d’Igualada continua amb un pla per ser més sostenible

El comerç d’Igualada continua amb un pla per ser més sostenible

COMPARTIR

L’entitat Igualada Comerç ha iniciat la segona fase del Pla endegat al 2017, aquest cop centrat en la reducció de residus i millora de la sostenibilitat dels comerços de la ciutat.

En la primera fase del pla es van visitar 173 comerços, i 66 van decidir participar-hi. Als establiments que van voler participar, se’ls hi va fer auditoria energètica, i posteriorment se’ls va fer arribar l’informe, on es detallen les propostes de millora. Aquestes millores passen, entre d’altres, per millorar tancaments, il·luminació i climatització més eficients, optimitzar contractació elèctrica, eliminació d’energia reactiva, gestió de residus, etc.).

Igualada Comerç inicia la segona fase del pla, ara centrat en la prevenció de residus i la lluita contra el malbaratament alimentari. Entre les actuacions previstes, es crearà un Segell de sostenibilitat d’Igualada Comerç; es realitzaran formacions i tallers de cuina d’aprofitament; es dissenyaran, fabricaran i repartiran carmanyoles reutilitzables perquè els clients de restaurants es puguin emportar el menjar sobrant i fins i tot es pretén crear una nevera comunitària, cedir aliments en bon estat però que no es consumiran.

Pel que fa el foment de la reutilització, es faran jornades i seminaris de formació per la reutilització; creació de la imatge i sistema de carrets de compra retornables; creació imatge i servei per restaurants que serveixin aigua de l’aixeta; disseny i fabricació de bosses reutilitzables per establiments i de bosses per establiments de venda de pa.

Aquesta 2a Fase del “Pla Integral d’Estalvi, Eficiència i Sostenibilitat” es presentarà el proper 20 de març, a les 12 hores a la seu d’Igualada Comerç en una roda de premsa que comptarà amb l’assistència dels representants de la Generalitat de Catalunya, les autoritats locals de l’Ajuntament d’Igualada i també els representants d’Ecostudi, empresa que executarà el projecte.

Els dies posteriors, es realitzaràn dues jornades, obertes a tots els interessats. Es tracta de:

-Jornada de compra a granel i taller d’esferificacions i contra el malbaratament alimentari, que es farà el 21 de març (17:00 h. a 19:00 h.) i

-Xerrada de com estalviar 1.000€ fent compra sostenible i taller de batuts en fruita madura, que es portarà a terme el 23 de març (17:00 h. a 19:30 h.)

Al igual que en la primera fase, la presentació i inici d’aquest projecte que porta a terme Igualada Comerç es fan emmarcats dins de la segona edició de la Setmana del Comerç, una iniciativa pionera i de país, que concentrarà en pocs dies un bon nombre d’esdeveniments de promoció, intercanvi d’idees i experiències, o senzillament espais de trobada arreu del territori català.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*