Inici Cultura Comencen tres mesos de cultura a la Pobla de Claramunt

Comencen tres mesos de cultura a la Pobla de Claramunt

COMPARTIR

Les Festes Culturals de la Pobla de Claramunt comencen demà amb l’entrega del Premi Gumersind Bisbal i s’allargaran fins al novembre. En total, seran tres mesos on el poble anoienc oferirà una diversitat de propostes culturals i festives com exposicions, teatres o concerts que organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Pobla.

L’acte inaugural, el Premi Gumersind Bisbal, és un dels actes destacats del programa. El guanyador del certamen serà obsequiat amb una retribució econòmica de 1.700 euros i la publicació de l’obra escrita a partir de l’any vinent. Les obres que aspiren a guanyar són una investigació sobre la una comarca, localitat o personatge, tot i que hi ha una preferència per les investigacions sobre l’Anoia o La Pobla de Claramunt. L’acte, a més de comptar amb el parlament de l’alcalde Santi Broch, també estarà conduit pel periodista i escriptor Vicenç Villatoro.

Les Festes Culturals també inclouen els actes programats per la Diada Nacional de Catalunya. Es faran un seguit d’activitats al parc del Mil•lenari, amb espectacles infantils, sardanes i el parlament institucional de l’alcalde Santi Broch.

Un dels actes a destacar de la programació cultural serà l’Exposició-Fira d’Art, que enguany arribarà a la desena edició. L’activitat tindrà lloc el diumenge 24 de setembre, de les 10 del matí a les 2 del migdia, al nucli antic. Durant la jornada, hi haurà música amb l’actuació del grup Surprise.

Al llarg del mes de setembre, també es farà el concert de música als Castells, el dissabte 16, inclòs dins del cicle de la Fundació Castells Culturals de Catalunya, que anirà a càrrec del quartet de clarinets Check in Quartet. L’audició començarà a les 10 del vespre a la Sala Gran de la fortalesa i el preu de l’entrada serà de 4 euros.

El diumenge 17 s’inaugurarà una mostra de fotografies dels deu anys de l’Exposició-Fira d’Art, que tindrà lloc a la 1 del migdia a la Sala Municipal d’Exposicions. I el dissabte 23, a les 5 de la tarda a la plaça de l’Ajuntament, es farà una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida Infantil Premi Gumersind Bisbal, que ja serà la trenta-quatrena.

Les Festes Culturals continuaran els mesos d’octubre i novembre, amb diverses activitats, com exposicions, teatre o dues propostes incloses en el Correllengua.

FER UN COMENTARI

*