Inici Societat Comença el cicle de xerrades sobre salut mental

Comença el cicle de xerrades sobre salut mental

COMPARTIR

[Img #10951]La commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental el 10 d’Octubre, promoguda per la Federació Mundial de la Salut Mental i emparada per l’Organització Mundial de la Salut, va néixer l’any 1992 per equiparar la salut mental amb la salut física. Vint-i-un anys després, aquest esdeveniment es continua celebrant amb l’objectiu de sensibilitzar la societat  sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades i impulsar iniciatives que en millorin l’atenció.  S’uneixen esforços per lluitar amb una finalitat comuna des de tot el món: la promoció de la salut mental entre la població, amb activitats a més de 100 països del món.

Des de l’associació remarquen que el prejudici social suposa un obstacle important per a la integració de les persones amb trastorn mental. El desconeixement i les imatges socials predominants d’aquests trastorns porten sovint a la comunitat al rebuig excloent de les persones que la pateixen. Però poc a poc, es va prenent consciència que aquest col•lectiu pot participar en la seva totalitat dels espais comunitaris habituals, i es planteja la inclusió com a mecanisme d’integració i normalització.

L’Associació per a la Rehabilitació de Persones amb Malaltia Mental de l’Anoia ha organitzat diversos actes per commemorar aquest dia, des del dia 8 d’octubre es pot visitar l’exposició de quadres “Happening: entre l’art i la teràpia” al vestíbul de l’Hospital d’Igualada, on diversos participants del Club Social Aidar exposen les seves obres.

A partir d’aquest dijous 7 de novembre, torna a engegar el Cicle de Conferències de tardor, enguany amb el títol “Rehabilitació socio-laboral en Salut Mental”. Aquest cicle constarà de tres conferències a l’espai cívic centre a les 7 de la tarda:
•    dijous 7,  “Ammfeina: la inserció laboral de persones amb malaltia mental a Catalunya”, a càrrec del Sr. Pau Gabarrella. Director tècnic.
•    dijous 14 “Aprodisca: Itineraris d’inserció laboral”, a càrrec de Sra. Sílvia Flix Avià i Sra. Sònia Estudillo Martínez. Insertores laborals de l’Equip de l’Àrea Social d’Aprodisca.
•    dijous 21 «Projectes d’inclusió socio-laboral de la Fundació El Molí d’en Puigvert», a càrrec de Sr. Jordi Pons, Psicòleg i Sra. Roser Vives, Terapeuta ocupacional.

L’ARMPA és una entitat sense ànim de lucre que va néixer al 1998 quan un grup de familiars de persones amb problemes de salut mental es van unir per treballar conjuntament per a la integració de les persones afectades. L’Associació és un espai on els familiars de persones amb trastorns mentals poden compartir experiències i donar-se suport. A més a més, l’entitat realitza una tasca de sensibilització pública i reivindicació dels drets de les persones amb problemes de salut mental, a la vegada que crea i gestiona recursos per a aquestes persones i els seus familiars, com ara el Club Social Aidar. Les persones interessades en formar part poden dirigir-se al carrer Mossèn Josep Forn, 25-27 baixos o bé al telèfon 938019058.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*