Inici Política CiU i PSC reediten el pacte pels pressupostos a Igualada

CiU i PSC reediten el pacte pels pressupostos a Igualada

COMPARTIR

El pressupost del 2017 de l’Ajuntament d’Igualada se sotmetrà a debat en el ple municipal del 27 de desembre i tindrà assegurat, d’entrada, el vot favorable de 14 dels 21 regidors del consistori.

El govern de CiU, amb majoria absoluta, tindrà per segon any consecutiu el suport dels socialistes d’Igualada. L’alcalde, Marc Castells, es va mostrar ahir “satisfet” per aquest acord per un pressupost que suma 53,7 milions d’euros.

El pressupost incorpora sis de les propostes del PSC. El portaveu socialista, Jordi Riba, ha fet una valoració positiva de l’acord del 2016 i justifica la seva renovació pel fet que “permet el compliment de parts essencials del nostre programa electoral” i perquè encaixa en un model d’oposició “responsable”.

Les mesures afegides a proposta del PSC són una prova pilot de recollida selectiva amb contenidors intel·ligents, ajudes a nous autònoms, habitatges per a persones que tenen problemes de salut mental, aparcaments segurs per a bicicletes, un estudi per implantar quioscos al passeig Verdaguer i la participació en el disseny funcional del nou Espai Cívic Nord.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va anunciar que l’acord del pressupost signat entre el govern de CiU i el grup municipal dels socialistes d’Igualada no és exclusiu, i assegurava que “no tanquem la porta a afegir-hi més grups municipals”. De fet, les ordenances fiscals per a l’any vinent van tenir el suport dels socialistes i del regidor del Partit Popular. Des del PP es va exposar que es podria dona suport al pressupost “si no hi ha partides il·legítimes o il·legals amb el marc normatiu vigent”.

FER UN COMENTARI

*