Inici Cinema El Cineclub Ateneu celebra 44 anys amb «La trena»

El Cineclub Ateneu celebra 44 anys amb «La trena»

COMPARTIR

“A les que estimen, crien, exposen, cauen mil vegades i es tornen a aixecar. Que es dobleguen però no sucumbeixen. Conec les seves lluites. Comparteixo les seves llàgrimes i les seves alegries. Cadascuna d’elles és una mica jo”

LAETITA COLOMBANI

 Paraules prou encertades, de l’autora italiana per definir la vida del Cineclub Ateneu. I és que aquest mes de febrer, el Cineclub Ateneu celebra el seu 44è aniversari.  Un dels títols escollits per la celebració és la pel.lícula de producció francesa La Trena, que és projectarà el proper dijous 29 de febrer al cinema de l’entitat (dia real de l’aniversari, així que no el podem celebrar sempre,…). Basada en un conegut llibre de Laetita Colombani, La Trena és la història de tres dones. Elles han nascut a distints continents, però comparteixen el mateix anhel de llibertat. Són les vides de la Smita que lluita pel futur de la seva filla en una Índia separada per castes; la Giulia que afronta la fallida del seu taller familiar a Itàlia; i la Sarah, que veu amenaçada la seva exitosa carrera d’advocada, al Quebec, per un càncer de mama. Lluiten contra allò que s’espera d’altres, afronten les adversitats amb tenacitat i es determinen per aconseguir el que és essencial per a elles. No es coneixen, però les unirà la lluita contra el destí que els hi havia estat reservat i la voluntat indestructible de viure amb esperança i il·lusió.

Vides particulars i resistents com els cabells de les dones.

Per aquesta sessió comptarem amb la presència –i conversarem- amb l’Oriol Gabarró, professor de literatura a secundària; la Monte Lobato, directora de la Biblioteca Central d’Igualada i en Rafel Roca del Teatre Municipal de l’Ateneu.

Ja podeu reservar la vostra localitat a l’enllaç www.ateneucinema.cat

Al llarg d´aquests 44 anys, el Cineclub Ateneu ha recorregut un molt satisfactori trajecte cultural i social en el què, sense cap ànim de lucre, ha estat compromès amb la divulgació del setè art. Emplaçat des dels seus inicis a l’Ateneu Igualadí, el Cineclub s’ha fonamentat en el coneixement i difusió del cinema. I ha esdevingut especialment meritòria la tasca d’oferir pel·lícules de totes les nacionalitats, continents i llengües. A més d’oferir les habituals sessions de cinema internacional dels dijous, una vegada al mes també projecta –i gestiona- els títols de l´anomenat Cicle Gaudí, dedicat al cinema català de recent producció.

Ens agradarà comptar amb la teva presencia i el teu escalf. Vine a gaudir del bon cinema,…. I de tot plegat, fem-ne una gran festa!!!

Cineclub Ateneu

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*