Inici Societat Celebrada la primera sessió participativa sobre el projecte del Rec

Celebrada la primera sessió participativa sobre el projecte del Rec

COMPARTIR

Aquest passat dijous dia 3 de novembre es va celebrar la primera de les tres sessions participatives de la Consulta de Projectes pel Barri del Rec. Es tractava d’un debat ciutadà sobre l’Espai públic i el paisatge urbà que va tenir lloc a l’Adoberia Bella i va comptar amb la participació d’una quarantena de persones, entre veïns, arquitectes, representants d’entitats, institucions, grups municipals, membres del Consell del Rec i igualadins que van voler aportar el seu punt de vista sobre el futur del barri més emblemàtic de la ciutat.

Després d’una introducció a càrrec del segon tinent d’alcalde i regidor de Qualitat Urbana de l’Ajuntament d’Igualada Jordi Pont, el geògraf i professor de Geografia Urbana de la Universitat Autònoma de Barcelona va fer una ponència per introduir el debat, posant l’èmfasi en la visió global del barri i remarcant que el valor del barri del Rec és tot el conjunt arquitectònic i no una peça en concret. Tot seguit es va iniciar una dinàmica de treball conduïda per Laia Torras, experta en metodologia participativa, per tal que els assistents poguessin debatre en grups més reduïts. Del treball en grups en van sortir diverses idees, reflexions i propostes que seran traslladades als equips d’arquitectes que siguin seleccionats en la Consulta de Projectes perquè les tinguin en compte a l’hora de presentar els seus treballs.

Les dues properes sessions tindran lloc els dies 10 i 17 de novembre. La del proper dijous 10 serà sobre Edificació i Usos, i estarà introduïda per l’arquitecta i urbanista Montserrat Giné. Totes les sessions tenen lloc a l’Adoberia Bella (c/del Rec cantonada c/Dr. Joan Mercader) de 18:30h a 20:30h del vespre i són obertes a tots els igualadins. No cal inscripció prèvia.

El projecte porta per títol “Repensant el barri del Rec” i es tracta d’un concurs d’idees impulsat per l’Ajuntament d’Igualada en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya, i amb implicació activa de la ciutadania per tal de fer l’exercici col·lectiu d’imaginar com ha de ser el barri més emblemàtic d’Igualada en un futur. L’objectiu és que la consulta generi noves idees i que connecti el Rec amb projectes similars de reconstrucció de barris industrials d’arreu del món.

El termini de presentació de candidatures dels equips estarà oberta fins el dia 17 de novembre.

FER UN COMENTARI

*