Inici Societat Calaf reparteix un miler de mascaretes i pantalles de protecció

Calaf reparteix un miler de mascaretes i pantalles de protecció

COMPARTIR

Des de l’inici de la crisi sanitària del Covid-19, l’Ajuntament de Calaf ha adquirit i repartit material de protecció com: diferents models de mascaretes, guants, bates, casquets, peücs… que s’han distribuït entre el personal que treballa al consistori, especialment els que realitzen serveis essencials i tenen una major exposició al risc per la naturalesa de les tasques que desenvolupen, i la ciutadania en general a través de les persones voluntàries del projecte “el bon veïnatge”.

El volum més important de material de protecció repartit a la ciutadania han estat mascaretes de tela reutilitzable, mascaretes d’un sol ús, viseres pantalla i salva-orelles que s’ha fabricat gràcies a una xarxa de persones voluntàries formada per 10 cosidores i un impressor 3D. El material es va començar a repartir entre persones de col·lectius vulnerables – ateses pels serveis socials o des del projecte “el bon veïnatge”-, comerciants i professionals dels serveis mèdics com el CAP o el servei d’ambulàncies. En total, fins al moment, s’han elaborat i donat unes 900 mascaretes, 20 viseres i 20 salva-orelles i se’n continua fabricant més.

Cal destacar que el material ha estat cedit a cost zero per persones a títol individual, entitats i comerços. Per això, des del consistori volen fer un agraïment públic a totes les persones que d’una forma o altra fan possible la fabricació i repartiment del material – sigui amb la donació de matèria primera o hores de treball -.

D’altra banda, l’Ajuntament de Calaf també ha adquirit des de l’inici de la crisi: 200 mascaretes, 600 guants, una trentena de pots de gel hidroalcohòlic desinfectant de mans i una vintena de gels, esprais i aerosols desinfectants per netejar recintes i superfícies. A més, des de l’Associació Catalana de Municipis també s’ha facilitat al consistori quaranta mascaretes quirúrgiques de tela reutilitzables i des de la Diputació de Barcelona han subministrat a l’Ajuntament en diferents entregues: 25 tests de detecció ràpida d’anticossos, una trentena d’unitats d’hidroalcohol, 10 granotes i 10 bates, 100 casquets, 200 peücs i més de 250 mascaretes i 400 guants d’un sol ús.

Gran part d’aquest material fungible, ja ha estat utilitzat per tal de garantir que els serveis essencials del consitori puguin realitzar la seva tasca amb totes les garanties i mesures de protecció necessàries per a la seva salut.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*