Inici Societat Àuria apropa la realitat virtual a les persones amb diversitat funcional

Àuria apropa la realitat virtual a les persones amb diversitat funcional

COMPARTIR

Àuria Fundació ha adquirit un equip de realitat virtual per apropar les noves tecnologies a les persones, amb l’objectiu que aquestes eines s’adaptin a les diferents situacions personals. Les limitacions de moviment, les dificultats oculo-manuals i les dificultats de comprensió es poden compensar per la flexibilitat d’aquesta eina adaptativa que apropa diferents disciplines com ara l’expressió artística, l‘oci, l’activitat física, l’entrenament cognitiu o fins i tot el tractament d’algunes fòbies.

Els avantatges i les possibilitats que brinda el món virtual son il·limitades: descobrir, sorprendre, impactar, treballar l’empatia i les emociones i captivar l’atenció de l’usuari, donant-li l’oportunitat de viure unes experiències úniques i en primera persona. Però també son amplies les possibilitats per adquirir el material per part les tècnics especialitzats. Si bé aquests materials es troben al mercat digital, els professionals d’Àuria es marquen l’objectiu de crear-ne de nous, personalitzant-los en funció de cada beneficiari, fent un pas més en l’atenció individualitzada.

El projecte, subvencionat per l’Obra Social la Caixa, permet l’accés a les tecnologies de la comunicació a 220 persones, impactant directament en la seva qualitat de vida, contribuint al desenvolupament de l’autonomia personal i fomentant les relacions socials. Com diuen des d’Àuria, “per què si haguessis estat tota la vida en una cadira de rodes, com viuries fer el cim al Pedraforca?”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*