Inici Destacats Una auditoria valora en 3 milions els actius d’Aigua de Rigat a...

Una auditoria valora en 3 milions els actius d’Aigua de Rigat a Igualada

COMPARTIR

La Diputació de Barcelona ha culminat una auditoria sobre les infraestructures del servei d’aigües a Igualada, gestionat des de fa un segle per l’empresa Aigua de Rigat sense cap concessió administrativa. Aquest era el primer pas, conjunt amb els ajuntaments de la Pobla de Claramunt i Vilanova del Camí, municipis on la mateixa empresa presta el servei en la mateixa situació pendent de regularitzar.

L’auditoria sobre les infraestructures del servei és una primera passa per acabar definint quin ha de ser el model de gestió del servei d’aigua a cadascun dels municipis. El següent pas és una auditoria econòmica que hauria d’exposar el negoci pel que la companyia pertanyent al grup Agbar té dret a ser indemnitzada o, en cas contrari, ja ha amortitzat. Aquesta auditoria encara no ha estat lliurada a l’Ajuntament.

Tot i que no se n’ha fet cap presentació pública, el portaveu d’ERC a l’Ajuntament d’Igualada, Josep Maria Palau, ha avançat aquest dimarts al ple municipal algunes de les dades que contempla l’auditoria de les infraestructures. D’entrada, les dades “desmenteix la idea que els actius eren caríssims”, segons Palau, qui exposa que els actius d’Aigua de Rigat corresponents al servei que presta a Igualada estarien valorats en poc més de 3 milions d’euros. Però tenint en compte que l’Ajuntament d’Igualada té un terç de l’accionariat, la xifra que caldria abonar a la companyia pels seus actius seria encara menor. El mateix Palau ha avançat que el conjunt de les instal·lacions d’Aigua de Rigat a Igualada, la Pobla i Vilanova estaria valorat en 4,5 milions d’euros.

Des del govern municipal, el tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, reconeix que la valoració és “propera a una realitat que l’Ajuntament podria donar per bona” però adverteix que falta “la xifra important”, que donarà l’auditoria econòmica. En tot cas, Pont assegura que el camí serà “llarg” i que “defugirem el debat ideològic, no pressuposem que un model de gestió sigui millor que l’altre”, en resposta a les veus que reclamen una municipalització del servei.

Els republicans acusen al govern de Marc Castells de fer gala del seu eslògan de “Bon Govern” amb la gestió de l’aigua, tant pels beneficis que té cada any Aigua de Rigat (1,2 milions d’euros) com pels 38.000 euros anuals que s’emporten tres dels regidors del govern per seure al consell d’administració de l’empresa, una retribució que se suma a les que perceben com a membres del govern municipal.

ERC pregunta sobre el patrocini a l’Igualada Hoquei Club

El debat sobre Aigua de Rigat s’ha iniciat, però, amb una pregunta del mateix Palau sobre el patrocini de l’Igualada Hoquei Club. Marc Castells no ha dit la xifra, però ha reconegut que “el govern ho veu bé” i remarca que “uns diners que podrien marxar es queden aquí”. Palau li havia preguntat també que havien de fer la resta de clubs per tenir el patrocini de l’empresa del grup Agbar, al que Castells ha respost que “cap regidor busca espònsors per a clubs”. El regidor d’ERC li ha dit que “som una alternativa que treballa per a tots els clubs” i, en posar-li l’exemple del club d’hoquei femení, l’alcalde li ha preguntat si el president era membre de l’executiva d’ERC.

FER UN COMENTARI

*