Inici Festes Argençola viu aquest dijous la Festa del Tió

Argençola viu aquest dijous la Festa del Tió

COMPARTIR

[Img #2722]60 famílies aniran aquest dijous dia 6 a buscar els seus tions als boscos d’Argençola a la segona edició de la Festa del Tió que organitza l’Associació Cultural El Trill.

Aquest any la sequera ha fet que els tions, que viuen tot l’any als boscos del terme municipal d’Argençola, es concentrin als voltants de la riera de Clariana, on no els hi falta l’aigua. Per estar més a prop d’ells, doncs, la festa s’ha traslladat al nucli de Clariana.

L’èxit de la iniciativa ha fet que ja no quedin places disponibles, però tot i això, la jornada permetrà altres activitats relacionades amb aquest personatge tradicional de les festes nadalenques.

A les 10 del matí al local social de Clariana es rebrà a tots els participants amb una xocolatada per esmorzar. Cap a les 11 del matí es sortirà del poble per anar als boscos de Clariana i intentar localitzar els tions, que esperen trobar una família que els vulgui convidar a passar el Nadal a casa seva. Hi haurà l’ajuda dels “busca-tions” i potser fins i tot algun follet.

[Img #2723]De tornada al poble, cap a les 12 del migdia, a l’església es farà la presentació i narració del conte “El Tió agraït” de Montse Caparrós, amb il•lustracions de Martí Garrancho. També hi haurà música i ball per a tota la família amb l’actuació del grup d’animació musical “Els tionaires” i l’espectacle “La música dels tions”.

Totes aquestes activitats estan dirigides als inscrits a la festa, però la jornada ofereix moltes més propostes. Entre les 9 del matí i les dues del migdia es celebrarà el Mercat del Tió, amb parades de productes de la terra i artesania, del terme d’Argençola i de productors i artesans de proximitat. Alhora es podrà visitar la mostra “Els nostres tions”, una exposició de tions dels veïns i amics del terme d’Argençola.

Per als visitants no inscrits a l’activitat del Tió hi haurà esmorzar popular a les 9 del matí, amb entrepà de botifarra i beguda per 4 €. A les 10:30, l’església acollirà la xerrada “Rituals a casa: el tió”, a càrrec d’Enric Solà, estudiós de les tradicions catalanes. A les 12 del migdia al local social de Clariana tindrà lloc un taller d’ornamentació de Nadal.

A les 14:30 es farà un dinar popular a base d’Escudella, per al qual cal inscripció prèvia. Abans, a les 13:30, l’església acollirà un concert de Nadal amb el quartet de corda “Joliu”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*