Inici Cinema Aquest dijous, documental sobre la Plataforma d’afectats per la hipoteca a l’Ateneu

Aquest dijous, documental sobre la Plataforma d’afectats per la hipoteca a l’Ateneu

COMPARTIR

[swf object]En el marc del cicle Pantalla Oberta del Cineclub Ateneu, aquest dijous es projectarà el documental “La Plataforma, el documental” de Jon Herranz (Catalunya, 2012). L’activitat es fa amb la col·laboració de la Plataforma a l’Anoia i es farà a les 8 del vespre a la Sala de Socis de l’Ateneu.

A més, aquesta activitat està emmarcada dins la Recollida d’Aliments d’IgualadaXIgualada i es convida a tots els assistents a portar aliments per la campanya.
 
A Pantalla oberta ens agrada molt oferir-vos i visionar, de manera comuna, films que ens fan anar més enllà de la quotidianitat i que, en ocasions, ens fan fantasiar. Però, també som dels que volem tocar de peus a terra, volem estar en contacte amb el carrer, allà on es couen les coses. És per això, que en aquesta darrera sessió de l’any i sabent que les pel·lícules i les imatges són una manera d’expressió, de comunicació, de reflexió, i en definitiva d’explicar històries, volem explicar històries properes, potser un xic amargues, però reals i de la gent d’aquí. I amb aquesta intenció humil i sincera poder intentar entendre el món en el què som i ajudar a descobrir quines són les millors accions que cal emprendre per a donar una resposta adequada a aquests moments, a aquesta societat, a aquest món que no entenem i que cal redreçar.

Per això aquesta sessió és especial: visionarem un documental que ens explicarà tot el rebombori que s’ha fet amb el tema de les hipoteques i les persones afectades, i allò més important, la manera d’organitzar-se per fer front a aquesta problemàtica. Però, amb aquesta
projecció, des de PANTALLA OBERTA i la PAH-Anoia, i continuant palpant la realitat, no volem oblidar, la campanya de Recollida d’Aliments d’IgualadaXIgualada.

La Plataforma, el documental tracta de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la seva defensa del dret constitucional a un habitatge digne per tothom. El film vol ser una eina que afavoreixi el debat, que aclareixi els drets que assisteixen la ciutadania i desfaci els equívocs que la informació interessada ha impregnat en la societat. I és que La Plataforma, el documental és una pel·lícula documental que analitza el naixement i desenvolupament de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, un moviment social que neix a Barcelona però que ràpidament s’estén per la resta de l’estat. Diverses veus analitzen els antecedents i el context en el que la PAH troba la seva raó de ser, i al mateix temps repassen les causes i conseqüències que la crisi del sector hipotecari i l’aplicació d’una llei injusta han generat en una part important de la població. La PAH converteix el drama dels hipotecats que no poden fer front al pagament dels seus deutes en una força motivadora que els fa lluitar contra un sistema injust que prioritza els interessos econòmics a les vides de les persones.

El documental analitza aquest procés, que neix de l’assessorament col•lectiu i permet combatre l’aïllament provocat per situacions dramàtiques individuals i individualitzades en un poderós i interessant exemple de coordinació i vertebració social.

A l’Anoia la PAH seguint l’estela d’altres plataformes que ja fa temps que estan en funcionament, es constitueix amb la voluntat d’ésser un lloc de trobada, ajuda i acció que agrupi tant persones afectades, com persones solidàries i per i donar consell i ajuda mútua, i trobar suport tant emocional com pràctic. Comptarem amb la presencia de membres del col·lectiu

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*