Inici Llibres Aquest dijous, darrer dia per participar al concurs de microrelats via Twitter

Aquest dijous, darrer dia per participar al concurs de microrelats via Twitter

COMPARTIR

[Img #6438]En el marc de Sant Jordi, l’emissora municipal de Vilanova del Camí, Ràdio Nova, ha convocat el primer concurs de microrelats via Twitter. Aquesta no és la primera vegada que l’emissora vilanovina organitza un concurs literari. Des de fa quinze anys, Ràdio Nova engresca a infants i joves a explorar la seva creativitat literària per mitjà del “Concurs de contes a la Ràdio”. Les dates del proper certamen es faran públiques, precisament, per Sant Jordi.

La proposta del I Concurs de Microletats via Twitter sorgeix de l’aposta de participar més activament en els actes commemoratius del Dia Internacional del Llibre. De la mà del programa literari Vols llegir? que s’emet els dilluns a Ràdio Nova i amb la col•laboració del diari digital Infoanoia.cat, Ràdio Nova ha triat el microrelat i el marc de les noves tecnologies per tal de fomentar la creativitat dels autors novells.

Josep Maria Solé, director del programa Vols llegir, explica que tot i ser un gènere de fàcil consum, el microrelat requereix enginy. Les noves tecnologies han fomentat la creativitat d’aquest gènere literari i el que és més important ha suposat una plataforma per a moltes persones amants de l’escriptura i una bona manera d’endinsar-se en l’exercici literari, tot compartint i intercanviar les seves creacions a les xarxes socials.

La escriptora i redactora de Ràdio Nova, Mireia Rubio destaca que l’economia de les paraules és vital, i afirma també que les noves tecnologies estan fomentant un nou espai de comunicació i una nova manera d’intercanviar informació amb missatges molt breus, en què sovint, malgrat no ho sembli, ens hem d’esforçar per condensar els nostres neguits, objectius i interessos en poques paraules.

Josep Maria Solé i Mireia Rubio formaran part del Jurat d’aquest certamen de “piulades literàries” de Ràdio Nova a costat també de la bibliotecària vilanovina Teresa Mas Fontcuberta, el director d’Infoanoia.cat, Óscar López, i la vilanovina Sílvia Canas, concursant i també guanyadora d’un dels certàmens literaris “Contes a la Ràdio”.

El veredicte i el lliurament dels premis es farà el dia 23 d’abril, a dos quarts de vuit del vespre, a la plaça del Mercat, enmig de la jornada festiva de Sant Jordi.

Recordeu que els relats hauran de tenir com a màxim 140 caràcters, inclosa l’etiqueta final #onaradionova i hauran d’incloure la paraula “ona” en algun moment del relat. Les persones interessades hauran de publicar el seu microrelat a Twitter fins aquest dijous i podran presentar fins a un màxim de tres piulades.

Els premis consistiran en tres lots de llibres, gentilesa de les llibreries Huguet, La Pau i Llegim Llibreria?

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*