Inici Societat APAN celebra 20 anys alertant de l’augment d’abandonaments

APAN celebra 20 anys alertant de l’augment d’abandonaments

COMPARTIR

Tot va començar amb una gosseta abandonada al barri de Les Comes d’Igualada, la Vicky, que estava a punt de donar a llum. La presidenta de l’Associació Protectora d’Animals de l’Anoia (APAN), Dolors Garcia, explica que van portar aquella gosseta a Vilanova del Camí, on hi havia una antiga gossera que l’Ajuntament els va acabar cedint. I allà la Vicky va tenir els seus tres cadells, que fa 20 anys es van convertir en els primers acollits per APAN.

L’any 2003 van rebre la cessió d’un terreny de 4,5 hectàrees a Òdena, on estan des de llavors. L’entitat gestiona la recollida d’animals abandonats per alguns ajuntaments, però Garcia assegura que “la crisi ha fet molt mal”. Com a exemple, assegura que “els ingressos per socis han baixat en picat”.

I mentre, els abandonaments no es redueixen sinó més aviat el contrari. Garcia explica que el 2016 es va produir un increment “escandalós”, amb l’entrada de 450 animals al refugi, una tònica que es manté aquest any. La majoria són gossos i gats, però també han passat pel refugi fures, micos i fins i tot un lleó, com explica Dolors Garcia.

I les adopcions són poques, lamenta Dolors Garcia. Tot i això, destaca que “abans la gent buscava la ganga i escollia gossos de raça” i ara “hi ha un canvi en la mentalitat, hi ha més conscienciació social però hi ha menys adopcions”

Un dels problemes, la impunitat de qui abandona, perquè en tots aquests anys Dolors Garcia assegura que no té constància de cap multa.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*