Inici Destacats Un alumne de l’Institut Joan Mercader, segon de Catalunya a les Proves...

Un alumne de l’Institut Joan Mercader, segon de Catalunya a les Proves Cangur de matemàtiques

COMPARTIR

El dilluns 23 de maig es va celebrar al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona l’acte d’entrega de premis de les proves Cangur de matemàtiques. L’alumne de l’institut Joan Mercader Àtticus Artigas Escolar hi va assistir per rebre el premi com a segon classificat de Catalunya.

Les proves Cangur es van celebrar com cada any al mes de març a tot Catalunya, i hi va participar gran part de l’alumnat de l’Institut Joan Mercader. El Cangur consisteix en la resolució de problemes de raonament i lògica matemàtica de diferents nivells de dificultat, no necessàriament de càlcul directe o aplicació de coneixements d’aula. L’alumnat del centre treballa aquest tipus d’exercicis al llarg del curs des de diferents concursos matemàtics: Fem Matemàtiques, Calendari matemàtic, problemes a l’Esprint i proves Cangur.

Té molt de mèrit la segona posició de Catalunya obtinguda per l’Àtticus, tenint en compte el prestigi i el reconeixement d’aquestes proves i el gran nombre de participants –enguany eren més de quinze mil participants en la seva categoria de tercer d’ESO–. També convé mencionar els alumnes de l’institut que han quedat classificats entre els 5,5% millors, resultat també molt meritori: Pol Ruiz Ramon, Joel Compte Mir, Marcel Lao Vilà, Liam Junyent Cortí, Marc Cañadas Lobato, Júlia Prades Dalmases, Xavier Malpartida Tous, Guillem Martínez Rosell i Pau Oliva Cuerva.

FER UN COMENTARI

*