Inici Destacats Airbnb portarà a Igualada una trobada ‘amb experts i innovadors de tot...

Airbnb portarà a Igualada una trobada ‘amb experts i innovadors de tot el món’ sobre turisme

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada i Airbnb van anunciar al novembre una iniciativa única anomenada New Healthy Destinations Lab, un programa per construir i promoure un turisme sostenible a la ciutat i a la comarca de l’Anoia que beneficiï a tots: famílies locals, empreses i comunitats. Dimecres va tenir lloc l’inici oficial d’aquest programa amb la celebració del taller de co-creació amb la participació d’una trentena de persones del teixit empresarial i de la societat civil de la ciutat, d’àmbits diversos de la cultura, el turisme i el comerç .

Durant la sessió, els assistents van treballar diversos exercicis de grup en què es van avaluar els reptes que es plantegen els diferents actors de la ciutat per fer d’Igualada una destinació de turisme sostenible. La presència digital de la ciutat, la marca i la imatge digital d’Igualada o les possibilitats de transport i mobilitat han estat alguns dels temes centrals de la sessió.

Els presents en aquest taller van concloure que els principals eixos per treballar per desenvolupar un turisme sostenible a Igualada són:

Potenciar i promocionar els aspectes més sostenibles de la ciutat, treballant per fer d’Igualada una ciutat sostenible tant per als residents com per als viatgers.

Aprofitar el llegat industrial d’Igualada, oferint la possibilitat de descobrir els processos de fabricació des de dins.

Posar en valor les possibilitats vitivinícoles de la regió de l’Anoia i l’interès en el turisme rústic.

Apropar els aspectes més característics d’Igualada als visitants perquè els permetin provar l’estil de vida local.

Pel que fa al futur del turisme sostenible a Igualada, els participants van expressar les seves expectatives en termes de “il·lusió”, “creativitat”, “obertura” o “innovació”.

Durant el taller també s’han tingut en compte les idees i opinions sobre turisme sostenible que van donar els igualadins al gener, a l’espai de trobada efímer instal·lat a la Plaça de Cal Font.

Com a part de la iniciativa New Healthy Destinations Lab, Airbnb promourà tres tallers a Igualada destinats a posar en valor a la comunitat local i dotar-la dels coneixements i les eines necessàries per obrir la ciutat al món i potenciar un turisme sostenible, inclusiu i respectuós amb el territori, el patrimoni històric i el medi ambient. Aquests tallers tractaran sobre les possibilitats de la tecnologia i les oportunitats que els ofereix la plataforma, les claus per ser un bon amfitrió i la gestió del turisme, entre d’altres.

New Destinations Summit

En el marc d’aquesta col·laboració, dimecres també es van anunciar les dates definitives per a la celebració del New Destinations Summit a la capital de l’Anoia, que tindrà lloc els dies 8 i 9 de maig al Museu de la Pell d’Igualada.

Segons ha fet públic Airbnb, aquesta trobada portarà a Igualada a “alguns dels experts i innovadors més importants del món en el sector del turisme”. A la pàgina web de l’esdeveniment, ja es pot consultar la informació sobre les activitats relacionades, com els primers tallers, així com informació addicional.

Tant el New Healthy Destinations Lab com el Summit formen part del focus de la plataforma Airbnb a impulsar el turisme local, autèntic i sostenible en països i ciutats d’arreu del món, en línia amb la seva Oficina de Turisme Sostenible.

Aquestes iniciatives també estan alineades amb la voluntat de l’Ajuntament d’Igualada d’explorar el turisme sostenible com un sector de futur que pugui generar noves alternatives econòmiques tant a la ciutat com a la comarca de l’Anoia. El desenvolupament, de la mà dels agents locals, d’una marca turística atractiva basada en el turisme d’experiències és, precisament, un dels objectius contemplats en el futur pla local de turisme, que actualment es troba en la fase final de redacció.

Una presència qüestionada

L’acord de l’Ajuntament d’Igualada amb la plataforma Airbnb ha estat qüestionat des de diferents àmbits, especialment des dels partits de l’oposició, que consideren que una major presència d’Airbnb a la ciutat podria encarir els preus del lloguer de l’habitatge.

“A prop d’Igualada” per passar un any sabàtic

I si al principi de l’acord entre Igualada i la plataforma, Airbnb va posar Igualada com una de les deu destinacions tendència de tot el món per al 2019 -només a la pàgina web espanyola-, ara col·loca una casa rural de l’Anoia com una de “les destinacions favorites dels espanyols per a un sabàtic”.

I així, entre racons de tot el món com Austràlia, Japó i els Estats Units, Airbnb assenyala a una casa rural d’Orpí “per desconnectar de les preocupacions”: “En aquesta antiga masia catalana a prop d’Igualada, l’únic que pot alterar la teva pau és el suau repicar de les campanes de l’església del costat”, diu l’article.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*