Inici Destacats Aigua és vida Anoia celebra que els partidaris de la gestió pública...

Aigua és vida Anoia celebra que els partidaris de la gestió pública de l’aigua sumen majoria absoluta

COMPARTIR

A través d’un comunicat de premsa, Aigua és vida Anoia ha volgut analitzar i valorar els resultats de les eleccions municipals d’Igualada del 26 de maig. La plataforma d’Aigua és vida Anoia considera que “les urnes han estat clares i mostren que la ciutadania d’Igualada ha votat, amb una majoria absoluta tant en vots com en regidors, per la gestió pública de l’aigua”. En aquest sentit, la plataforma ha volgut assenyalar que “si el proper govern que es constitueixi al consistori en les properes setmanes no inicia els processos per a la gestió pública de l’aigua, ens trobaríem davant d’un frau democràtic”.

Aigua és vida Anoia assenyala que “el passat 26 de maig ERC Igualada, Igualada Som-hi i Poble Actiu, candidatures municipals que s’han pronunciat a favor de la gestió de l’aigua pública i les úniques que van firmar el Pacte Social i Institucional per l’aigua al municipi d’Igualada, representen el 51% amb 9867 vots i 11 regidors”, havent una majoria absoluta al nou ple del consistori igualadí a favor de la gestió pública de l’aigua. La plataforma ecologista també argumenta que “a diferència d’altres demandes ciutadanes, la demanda per la gestió pública de l’aigua ha estat un consens social entre sindicats, col·lectius i entitats de la ciutat junt amb les forces polítiques que sumaran majoria absoluta en el proper mandat, a través del Pacte Social i Institucional per l’aigua al municipi d’Igualada firmat davant de tota la ciutadania el passat 6 de maig”, i recorda que “el segon punt d’aquest pacte consisteix en iniciar els processos per a la implementació d’un model de gestió pública de l’aigua a Igualada amb la subrogació dels treballadors”.

Davant d’aquest nou escenari polític, Aigua és vida Anoia demana a tots els partits respectar la decisió de la ciutadania i “aplicar el mandat popular a favor de la gestió pública de l’aigua respectant el compromís firmat davant de tota la ciutadania”. En aquest sentit, la plataforma també demana que “la gestió pública de l’aigua sigui una línia vermella i d’obligat compliment en aquest nou mandat, independentment del govern que en reïxi, ja sigui un govern format entre les forces signants a favor de la gestió pública de l’aigua, o un govern sorgit del pacte entre les forces contraries i a favor” perquè, assegura la plataforma ecologista, “qualsevol pacte de govern haurà de passar per una o més de les candidatures que han firmat el Pacte Social i Institucional per l’aigua al municipi d’Igualada que demana iniciar els processos per a la gestió pública de l’aigua”.

Aigua és vida Anoia recorda que “segons afirma l’auditoria jurídica encarregada per la Diputació de Barcelona i presentada el passat 29 de març per la mateixa plataforma ecologista, l’Ajuntament d’Igualada pot suprimir o rescatar el servei en qualsevol moment, per raons d’interès general, sense que Agbar tingui dret a indemnització”. És per aquest motiu que Aigua és vida Anoia demana que “una de les primeres accions del nou govern que es formi al consistori igualadí sigui la de rescatar el servei municipal d’aigua i iniciar els processos per a la gestió pública de l’aigua ja que les urnes han mostrat que la ciutadania d’Igualada vol per majoria absoluta que la gestió del servei d’aigua sigui pública”.

7 COMENTARIS

 1. Molt bona notícia. Com que són més regidors, tocarà a menys per cap a l’hora de pagar el rescat de la concessió. Menys metres de canonada per cap. El 3r de la CUP, que no ha sortit, jo crec que podria ser ben bé el regidor 12

  • Pagar la concessió? crec que no has seguit gaire les notícies de l’aigua últimament…saps que no hi ha contracte, és a dir, que no hi ha concessió?

 2. Joan, en un país capitalista com el que encara som fins a nou avís, que no hi hagi contracte, no vol dir que l’empresa que actualment presta el servei, no tingui unes instal.lacions que pot acreditar que són seves. Per tant, si se li retira el servei, se l’haurà d’indemnitzar/expropiar per unes inversions que legítimament ha fet. Per tant, ho vulguis veure o no, amb contracte o sense, la gestió pública de l’aigua, costaria uns diners públics de tots, d’aquests que la rendibilitat sempre és una mica difícil de mesurar.

  • Antoni, no sé si saps que existeixen dues auditories de ls Diputació favorables a la gestió pública. A més, oblides que l’ajuntament d’Igualada és propietària d’un percentatge del total de l’empresa, cosa que l’empresa hauria de pagar a l’Ajuntament. Vés si no serà que l’empresa haurà de pagar a l’Ajuntament! Caldrà veure què és de l’empresa i què de l’ajuntament, coses del capitalisme!

   • Veig que escasseges una mica de números. Tranquil, no tothom ha de saber de tot. Imagina’t que tens un pis que tu n’ets propietari de 2/3 part, i l’Ajuntament d’1/3 part. I que ha sortit un informe que diu que seria millor que aquest pis fos totalment de l’Ajuntament. Tu els cediries la teva part gratuïtament? O et semblaria just que a part de cedir la teva part de propietat, encara li haguessis de pagar quelcom a l’ajuntament? Oi que no? Oi que ara ho has entès? La gent a vegades comença a recapacitar, quan juguen amb els seus calers, i no els de tots. Curiosa la condició humana….

 3. Ara imaginat aquest cas real:

  1. Ets propietari de 2/3 d’una empresa que no te contracte.
  2. Aquesta empresa, però, és per llei de l’ajuntament.
  3. Cal pagar allò que no està pagat i el total és de 1’5 milions €.
  4. Aquest 1’5 només és d’un ajuntament i t’han de donar 1/3 dels altres 5 ajuntaments on també ets propietari.
  5. I recordes que com no hi ha contracte, no has de pagar per anul·lar el servei de l’empresa.

  Sorpresa! Més enllà dels números, cal veure l’historial.

  • Joan

   A veure si ens entenem. Tu has sentit a parlar de què és una expropiació? Una expropiació és un concepte totalment legal, previst en moltes figures legals, que permet a l’autoritat pública fer-se amb un bé de titularitat privada, per satisfer una necessitat pública, sempre que hi hagi una justificació que acrediti aquest interès públic.
   Que una cosa pugui ser expropiable, no vol dir que s’ho pugui quedar l’estat sense pagar res. Això no és com aquest tristament famós vídeo que sortia de l’Hugo Chavez a Venezuela, i anava dient «Expropíese!», on el gran dictador anava valorant ell solet l’interès públic de les finques en qüestió.
   A tall d’exemple. Anem a suposar que un pis a Igualada, Barcelona, o Sant Feliu de Llobregat, la Generalitat veu que no s’està complint la funció pública de l’habitatge, i veu que el propietari ni el fa servir, ni el lloga, etc… Per llei, la Generalitat tindria el dret en darrera instància a expropiar el pis, però evidentment pagant un preu raonable, que no dependria de si aquest pis està acabat de pagar o no, sinó per un valor que s’estimi objectivament just.

FER UN COMENTARI

*