Inici Teatre La Mostra d’Igualada surt al carrer amb les cançons i danses populars...

La Mostra d’Igualada surt al carrer amb les cançons i danses populars de Rah-mon Roma

COMPARTIR
 

Centenars d’escolars han omplert aquest divendres al matí la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada per veure en primícia el nou espectacle de Rah-mon Roma, ‘Ràdio Europa’. Es tracta d’un espectacle d’animació que, segons ha explicat el mateix Roma, «conté cançons populars i danses d’arreu d’Europa, i també algunes de pròpies, per celebrar els meus trenta anys dalt dels escenaris». L’animador infantil i rondallaire s’ha unit amb Fem Sonar les Musiquetes per presentar aquesta proposta musical que ha estrenat a La Mostra – Fira de teatre infantil i juvenil. Els infants han cantat i ballat els ritmes més variats i diversos del vell continent: des de Turquia fins a Anglaterra, passant per Portugal i Rússia.

[Img #14559]

[Img #14558]Per celebrar els seus trenta anys d’ofici, l’animador i rondallaire Rah-mon Roma ha engegat el projecte ‘Ràdio Europa’, juntament amb el grup Fem Sonar les Musiquetes. Roma ha estrenat el nou espectacle aquest divendres en el marc de la Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil que també està de celebració, ja que compleix vint-i-cinc anys. «He fet un espectacle d’animació i una part de concert amb cançons populars i danses d’arreu d’Europa per celebrar els meus trenta anys dalt de l’escenari i, per això, m’he ajuntat amb [Img #14561]uns músics de luxe», ha relatat Roma. La nova proposta de Rah-mon Roma també serà l’encarregada de cloure diumenge a la tarda la 25a edició de La Mostra.

[Img #14560]

A ‘Ràdio Europa’ s’hi troben cançons i danses infantils que Roma ha adaptat al català, tot i que també hi ha temes originals en francès, grec, portuguès, truc o finlandès. A més, Roma també ha engegat una campanya de micromecenatge al portal Verkami per poder gravar un disc amb totes les cançons que conformen l’espectacle. Serà un CD amb un llibret il·lustrat on s’hi trobaran dotze cançons i danses infantils en la seva versió idiomàtica original i adaptada al català.

 

Roma se sent molt orgullós i satisfet de poder complir trenta anys dalt dels escenaris. «No sé si és complicat arribar-hi o no però jo sóc aquí i continua dedicant-me a aquesta feina», ha valorat Roma, qui ha expressat que «ara passem per una mala època, amb alts i baixos, però això passa a tots els àmbits i, per tant, no em puc queixar més que l’altra gent». L’animador també considera La Mostra d’Igualada una fira «indispensable», ja que «les companyies estem deixades una mica de la mà de Déu i ens hem de buscar la vida». «Una iniciativa com aquesta, que reuneix programadors del país i també d’estrangers i companyies té molt valor i s’ha de mantenir i ha de continuar funcionant», ha destacat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*