Inici Cultura Visites guiades a la mostra sobre memòria oral del barri del Rec

Visites guiades a la mostra sobre memòria oral del barri del Rec

COMPARTIR

Divendres 24 de maig a les 19 i Diumenge 2 de juny a les 11 h es celebraran visites guiades a la mostra.

L’exposició, creada per l’entitat de memòria oral igualadina CERCA, va ser inaugurada durant el Fineart del 2020, moment d’inici de la pandèmia i ara 4 anys després es pot veure al Museu amb una nova gràfica expositiva i acompanyada de 3 audiovisuals i materials cedits per diferents famílies dels entrevistats.

Sota la Pell del Rec. Memòria oral del barri del Rec explica la vida social i econòmica del barri del Rec, les activitats industrials i productives que s’hi han desenvolupat al llarg dels últims cent anys i totes les transformacions que ha viscut, i ho fa de la millor manera possible: a través de la veu dels qui l’han viscut intensament, sigui com a veïns, treballadors o propietaris.

Expressions pròpies del barri com “descalça’t i baixa”, “els blanquers d’Igualada lliguen l’aigua amb cordes” o oficis perduts com el de pela canyes seran protagonistes d’aquesta visita de la mà de CERCA. Aquest col·lectiu, expert en recerca de la memòria oral va treballar durant 5 anys amb un ampli nombre de persones deixant testimoni de les vivències, activitats i experiències al barri industrial més singular del nostre país.

Aquesta renovada proposta expositiva ha comptat amb la col·laboració de l’entitat Cal Cuta, el Museu del Traginer. Col·lecció Antoni Ros, l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada i el sr. Pascual Heredia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*