Inici Cartes dels lectors Vilanova també va votar l’1-O

Vilanova també va votar l’1-O

COMPARTIR

Ja fa 1 any d’ençà la celebració del Referèndum de l’1 d’Octubre i segurament passarà a la història per molts motius, entre d’altres per tenir la capacitat de mobilitzar a una part enorme de la nostre societat des de la base i de diferents orígens, ideologies, classes socials, creences religioses, etc. Va ser un dia en que moltes persones vam treballar conjuntament durant tot el dia per defensar els nostres drets democràtics, perquè per molt que diguin des de l’estat central, votar en ple segle XXI mai pot ser un delicte ans al contrari, és la única solució per conèixer la voluntat popular i seguir avançant.

Doncs bé, ara fa 1 any que a Vilanova del Camí també vam mobilitzar-nos una part important dels vilanovins i vilanovines, vam sortir al carrer i podem dir que efectivament vam votar, concretament més de 2.000 persones vam sortir i vam participar de la festa de la democràcia que representa i ha de representar sempre anar a votar.

També s’ha de dir que a Vilanova no vam tenir-ho tan fàcil com en d’altres municipis, en tant que el govern municipal liderat pel PSC juntament amb VA!, Decide i Veïns amb Veu van fer tot els possibles per evitar que és pogués votar. Sobretot durant el transcurs dels dies previs en que és van encarregar de perseguir als ciutadans que pacíficament van sortir al carrer a fer campanya electoral i penjar cartells com es va fer a tot arreu, fins i tot arribant a sancionar a 10 vilanovins i vilanovines amb multes de 500€ cadascuna.

Malgrat aquests factors adversos podem dir que a Vilanova vam sortir al carrer i també vam poder votar com es va fer en tots els altres municipis de la nostre comarca, i just ara també hem pogut commemorar el primer aniversari amb un fantàstic acte que va tenir lloc al Marta Mata amb una participació de més de 300 veïns i veïnes de Vilanova del Camí.

Jordi Barón
Junts x Catalunya – Vilanova del Camí

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*