Inici Destacats Vilanova, Montbui, Òdena i La Pobla fan balanç dels Polígons dels Plans

Vilanova, Montbui, Òdena i La Pobla fan balanç dels Polígons dels Plans

COMPARTIR

El president de l’associació Polígons dels Plans, Ramon Felip, es va reunir la setmana passada amb els alcaldes de Vilanova, Santa Margarida, Òdena i La Pobla, per explicar-los les diferents accions que s’han portat a terme des que es va constituir l’entitat que aplega els polígons dels quatre municipis.

A la reunió hi van assistir l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, i els alcaldes de Santa Margarida de Montbui, Òdena i La Pobla de Claramunt, Teo Romero, Francisco Guisado i Santi Broch, respectivament. També hi van participar dos membres de la Junta Directiva de l’associació Polígons dels Plans, Lídia Vilaseca i Joan Dosrius.

Felip va explicar als alcaldes que l’entitat, des dels seus inicis ha prioritzat la comunicació als polígons. En aquest sentit es va aconseguir implementar la tecnologia 4G LTE, gràcies al conveni de col·laboració amb l’empresa igualadina Tecnocolor TT Telecomunicacions que permet tenir Internet d’alta capacitat, un trànsit de dades i arxius ràpid i baixa latència.

L’entitat també ha impulsat un projecte de senyalització dels polígons, per mitjà d’uns tòtems que mostren la informació i ubicació de les empreses, mitjançant codis QR.

Una de les accions més ambicioses de l’associació Polígons dels Plans, és la campanya de publicitat dinàmica d’abast europeu que van posar en marxa l’any passat. Amb la complicitat de diferents agències de transports associades a l’entitat, van serigrafiar més d’una vintena de camions que han portat la imatge i la marca dels Polígons dels Plans per tota Catalunya, Espanya i Europa. Una campanya que des de l’entitat valoren molt positivament i que es tan disposats a repetir enguany canviant la imatge dels camions.

Ramon Felip, va explicar als quatre alcaldes, una altra de les prioritat de l’associació, la seguretat, i de com es va posar en funcionament un servei de vigilància nocturna que gaudeixen més d’una vintena d’empreses.

Aliança entre els ajuntaments i la Diputació per continuar dinamitzant els polígons

L’aliança dels tres ajuntaments, Vilanova, Òdena i La Pobla, als que l’any 2016 s’hi va afegir Santa Margarida de Montbui, ha permès tirar endavant l’Associació Polígons dels Plans, que es va crear per defensar els interessos dels empresaris i propietaris dels Polígons dels Plans.

L’any 2012 es va iniciar un treball conjunt amb la Diputació de Barcelona, que a través de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, va entregar als ajuntaments de Vilanova del Camí, Òdena i la Pobla de Claramunt, un estudi Mentor sobre els seus polígons d’activitat econòmica (PAE) que els va permetre conèixer amb més profunditat la seva situació i aconseguir una major dinamització d’aquests polígons.

A partir d’aquí, cada any s’ha pogut engegar algun projecte comú. S’ha anat avançant amb la creació de la pàgina corporativa de polígons dels plans, un estudi per a la senyalització dels polígons que preveu la instal·lació de 83 panells informatius amb un import que supera els 160.000 €.

El projecte més recent en què han treballat de manera conjunta és la creació del geoportal, una eina que s’ha implementat al web de l’associació i que permet donar difusió del sòl disponible que hi ha als Polígons dels Plans. Aquest geoportal incorpora un visualitzador dels polígons com a punt estratègic de l’activitat industrial a la comarca de l’Anoia.

L’Ajuntament de Vilanova del Camí ha sol·licitat enguany en el marc del catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona, una nova subvenció per continuar amb les campanyes de difusió i promoció dels Polígons d’Activitat Econòmica.

FER UN COMENTARI

*