Inici Cultura Vilanova d’Espoia acull una companyia argentina a les 51es Jornades internacionals folklòriques

Vilanova d’Espoia acull una companyia argentina a les 51es Jornades internacionals folklòriques

COMPARTIR

Les 51es Jornades internacionals folklòriques que organitza l’associació per a la difusió del folklore Adifolk van tornar a portar danses del món a Vilanova d’Espoia el passat dissabte 9 de setembre. Com cada any, aquest festival de divulgació folklòrica alterna actuacions de grups folklòrics vinguts d’arreu del món amb actuacions de grups locals arreu de Catalunya. Aquest any Vilanova d’Espoia va rebre la visita de la Compañía Folklórica Danzantes d’Argentina.

Les Jornades van començar amb la benvinguda a la companyia argentina a la rectoria d’Espoia, on van signar el llibre d’honor del poble. Després, una cercavila els va portar des del Centre Cultural fins a l’Escola Torrescassana, acompanyats dels Gegants i el Grup de Caramelles de Vilanova d’Espoia. La ballada dels Gegants d’Espoia va servir de preàmbul a l’actuació de la Compañía Folklórica Danzantes d’Argentina, que van ballar acompanyats pel grup musical Terranova, que va venir amb ells des d’Argentina. Tot seguit el grup de caramelles d’Espoia va versionar uns quants temes i, després, catalans i argentins van acabar cantant junts a l’escenari interpretant la cançó argentina ‘Muchachos, ahora nos volvimos a ilusionar’, que va popularitzar l’equip de futbol masculí argentí durant el darrer mundial.

Per acabar, a l’acte institucional, van fer parlaments David Calvo com a president del Centre Recreatiu i Cultural de Vilanova d’Espoia, Núria Benet com a representant de l’Adifolk, Diego Arcos com a president del Casal d’Argentina de Barcelona, i els va tancar Jaume Riba, alcalde de la Torre de Claramunt. Després tots plegats van compartir un sopar que va cloure una nova jornada d’intercanvis culturals internacionals al municipi.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*