Inici Destacats Vilanova del Camí celebra la seva segona Cantata Escolar

Vilanova del Camí celebra la seva segona Cantata Escolar

COMPARTIR

Aquest dimarts, Can Papasseit ha estat l’escenari de la segona Cantata Escolar, “En Marcel contaire”, un esdeveniment que ha aplegat autoritats locals, direccions dels centres educatius, professorat, famílies i, sobretot, els veritables protagonistes: l’alumnat de quart de les tres escoles de Vilanova del Camí: Joan Maragall, Pompeu Fabra i Marta Mata.

Aquest projecte, impulsat per l’Ajuntament de Vilanova del Camí en col·laboració amb les tres escoles vilanovines, és una part essencial de l’agenda «Fem Escola, Fem Camí».

En la seva intervenció, la regidora d’Educació, Alba Pérez va destacar l’esforç i la dedicació de l’alumnat així com dels i les professores de música que s’han implicat a fons en el projecte. També va tenir paraules d’agraïment per a Sheila Grados, directora de la Cantata, qui, juntament amb el professorat dels centres educatius, “ha guiat l’alumnat en aquesta meravellosa aventura d’aprenentatge musical», ha assenyalat Pérez.

La cantata d’aquest any relata les aventures d’en Marcel, un nen que s’embarca en la seva recerca per escriure un conte amb l’ajuda de la seva àvia Queralt. La història -excepcionalment narrada per Maria Berenguer-, ha estat un vehicle per alimentar la imaginació i la creativitat dels joves participants, més d’un centenar de nens i nenes arrenglerats en les grades i disposats a mostrar tot el que han après en les darreres setmanes.

La cantata ha destacat valors importants que els nens i nenes que han treballat a l’aula i també han après a través de les cançons que ahir van interpretar magistralment davant un públic entusiasta.

La primera tinent d’alcalde Eva Vadillo, que va intervenir en nom i representació de l’alcaldessa, va destacar la importància de la cantata, “no només com a espectacle, sinó com a resultat d’un procés educatiu integral que va més enllà de les aules”.

“L’educació artística juga un paper fonamental en el desenvolupament integral dels infants”

Durant la seva intervenció, els directors de les tres escoles vilanovines, Guillem Duocastella, Raül Rubio i Marta Trullols, van destacar la importància de la cantata com a culminació de molts mesos de treball, esforç i dedicació dels alumnes. Van subratllar que, “en un món cada vegada més complex i tecnològic, l’educació artística juga un paper fonamental en el desenvolupament integral dels infants”.

Aquest tipus de projectes, van dir, “fomenten l’esforç, la perseverança, la superació personal i la cooperació entre els infants, alhora que contribueixen a desenvolupar un sentit d’identitat i pertinença a la comunitat”.

Així mateix, des de les direccions dels centres, van destacar com “la música, la dansa i el teatre ofereixen als infants una manera única d’expressar-se, connectar amb les emocions i estimular la creativitat, contribuint a desenvolupar un sentit d’identitat i pertinença a la comunitat”.

La cantata “En Marcel contaire” va comptar amb música en directe gràcies a la participació de Marta Olivé, al piano; Joan Grados, a la guitarra; Juan Flores a la bateria i Òscar Fanega, al baix.

Les famílies van gaudir d’una actuació inoblidable que ha demostrat, un cop més, la capacitat de l’educació artística per connectar-nos amb les nostres emocions més profundes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*