Inici Destacats Vilanova del Camí celebra amb èxit de públic la seva 25a Fira...

Vilanova del Camí celebra amb èxit de públic la seva 25a Fira del Camí Ral

COMPARTIR

La Fira del Camí Ral d’enguany va tornar a superar les expectatives de participació i va omplir el centre històric de visitants arribats d’arreu. La part institucional de la Fira va encetar-se ben d’hora, a les 10:00 h, amb la concentració de pubilles i hereus de la comarca a la plaça Major.

Aquest any van participar els hereus i pubilles de Vilanova del Camí, Calaf, Calonge de Segarra, Òdena i Piera, però el regidor espera que en pròximes edicions s’hi sumin també altres poblacions de la comarca.

Acompanyats per les autoritats locals i representants comarcals, també hi va ser present el diputat socialista Jordi Riba, pubilles i hereus van iniciar el passeig inaugural per la fira. La delegació va recórrer el carrer Major fins a l’església de Sant Hilari, on es fa oficiar una missa en honor al patró del municipi.

Destacar l’actuació de l’Esbart Dansaire de Vilanova del Camí que va ballar “El Mortitxol” o la “dansa del velatori” en memòria de Joan Vich, qui va ser alcalde de Vilanova del Camí de 1979 a 2014, traspassat recentment.

A la sortida de l’ofici, l’Esbart va convidar les autoritats presents, pubilles i hereus així com el públic en general a ballar la dansa de Vilanova, tot recordant una de les tradicions vilanovines.

Pel que fa a la Fira, els carrers Major i Onze de Setembre van omplir-se de parades de productes artesans. La plaça Major va tornar a ser l’epicentre dels antics oficis, rememorant l’època medieval, mentre que la plaça del Mercat va acollir la part més lúdica dedicada especialment al públic familiar.

El regidor de Comerç i Turisme, Roger Casajuana, ha fet una valoració molt positiva d’aquesta edició de la Fira que ha qualificat de càlida, i assegura que ha estat un bon pol d’atracció turística i comercial.

Aquest any, explica el regidor, es va apostar per distribuir les parades comercials d’una manera diferent per donar l’oportunitat de participar a tothom, independentment del sector que representava. El nombre de parades, diu el regidor, ha estat similar al d’altres edicions i, en general, afirma Casajuana, aquesta distribució ha anat molt bé, tot i que reconeix que hi ha detalls que s’hauran d’anar polint en pròximes edicions.

Pel que fa als artesans locals, el regidor de Comerç i Turisme, assegura que en aquesta Fira han tingut un protagonisme destacat i els ha agraït la seva participació. La Fira del Camí Ral, diu Casajuana, és una bona oportunitat per donar-se a conèixer més enllà del municipi.

Les dues zones de restauració que es van habilitar en aquesta edició de la Fira també han estat molt ben acollides, especialment la Taverna que es va ubicar al carrer Onze de setembre. Pel que fa a la zona de foodtrucks, l’ajuntament valora fer alguns canvis pel que fa a la ubicació per tal que estiguin més integrades en el circuit de la Fira.

Pel que fa a les atraccions i activitats infantils, que es van ubicar a la plaça del Mercat, el regidor també ha fet una valoració molt positiva. Afirma que han estat molt participades i que han suposat un valor afegit a la fira. Enguany, l’Ajuntament va decidir prescindir de les atraccions amb animals. La recent aprovació de la llei de benestar animal, explica el regidor, convida a la reflexió i, de moment, vam creure oportú no portar animals a la fira.

Tot esperant el resultat de les enquestes de satisfacció que han lliurat els comerciants que han participat en aquesta edició de la Fira, el regidor conclou que ha estat una excel·lent edició i proposa seguir treballant per anar introduint noves accions que facin de la Fira del Camí Ral un atractiu comercial i turístic de primer ordre.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*