Inici Destacats Vilanova del Camí reconeix els negocis i emprenedors locals en la Nit...

Vilanova del Camí reconeix els negocis i emprenedors locals en la Nit del Comerç i l’Empresa

COMPARTIR

La Nit del Comerç i l’Empresa va aplegar, aquest divendres al Centre d’Innovació Anoia, una vuitantena de representants del comerç i l’empresa de Vilanova del Camí. Durant la cerimònia, l’Ajuntament va fer un reconeixement a diferents establiments del municipi i va lliurar els Premis a la Capacitat Innovadora

L’acte es va encetar passades les nou del vespre, amb una benvinguda a càrrec del regidor de Promoció Econòmica Jordi Barón. Durant la seva intervenció, el regidor va fer referència a l’esforç i la tenacitat dels comerços i les empreses locals durant i després de la pandèmia i va destacar la seva capacitat per resistir, adaptar-se i renovar-se i alhora va agrair-los la seva aportació al creixement econòmic i social de Vilanova del Camí.

Tot seguit, es va fer el reconeixement al comerç i l’empresa que va homenatjar quatre establiments: Gesconova; una assessoria i agència immobiliària, de segona generació, que va obrir persiana l’any 1983 i que ha sabut adaptar-se a les necessitats que ha anat plantejant tant la ciutadania com el món empresarial, oferint en cada cas les millors solucions. Van recollir el guardó, Eugenio Sala i Víctor Sala.

També es va fer un reconeixement a l’Administració de Loteria número 1; que va obrir portes el 1987 de la mà de Paquita Jovell. Durant més de tres dècades, la família Jovell ha treballat amb dedicació i professionalitat per oferir un servei amable i eficient als seus clients. Visiblement emocionat, Joan Vich Jovell va recollir el guardó que li va dedicar a la seva mare.

La Bona Salut va ser el tercer negoci homenatjat. Des de 1989, la seva propietària, Maite Rovira Casòliva, ofereix a la botiga del carrer Major una àmplia gamma de productes d’alimentació, cosmètica natural, fitoteràpia i herboristeria i serveis de dietista, nutricionista, teràpia amb flors de bach, quiromassatge terapèutic i auriculoteràpia.

I el quart establiment homenatjat va ser la perruqueria Inma Fernández, amb més de 30 anys d’història. Ubicada al carrer Sant Jordi, 39, ofereix els seus serveis en espai modern i actual obert al públic unisex.

Subministraments Bisbal i Fustes Closa, més de 50 anys de servei a Vilanova del Camí

Pel que fa a les empreses, l’Ajuntament va fer un reconeixement a les dues més antigues: Subministraments Industrials Bisbal i Fustes Closa.

Fundada el 1966 per Xavier Bisbal i Balcells, Subministraments Bisbal, es dedica a la comercialització del ferro. Durant tots aquests anys la seva activitat ha anat evolucionant, des dels seus orígens al magatzem del carrer Aurora, d’Igualada, als més de 33.000 m2 de les actuals instal·lacions situades al polígon Riera de Castellolí, de Vilanova del Camí.

I el darrer homenatge va ser per a Fustes Closa. Fa 70 anys, l’Agustí Closa va obrir una petita botiga a la rambla d’Igualada, on es venien taulons de fusta del país i taulers contraxapats. Des d’aleshores l’empresa ha evolucionat, amb contínues transformacions, amb la incorporació de noves metodologies, nous materials i l’avenç tecnològic en el processat. Van recollir el guardó pare i fill, Ramon Closa i Ramon Closa.

Masats i Anfora’s reben el Premi a la Capacitat Innovadora 2023

La cerimònia va continuar amb el lliurament del Premi a la Capacitat Innovadora 2023. Un premi que vol destacar l’esforç que fan les empreses per incorporar processos transformadors, digitals o no, que serveixin per trobar noves oportunitats de negoci; per oferir solucions a les demandes dels clients; per descobrir noves fórmules per connectar productes o serveis; nous mètodes per optimitzar recursos; o el fet de millorar la seva capacitat de comunicació, promoció i venda.

Després de valorar totes les propostes presentades, el Jurat va decidir lliurar dos premis: un per a la millor iniciativa innovadora d’una empresa i l’altra, per a la millor proposta innovadora d’un comerç.

El Premi a la Capacitat Innovadora del Comerç ha estat per ANFORA’S, per l’aposta clara i decidida per a la internacionalització del negoci. Una iniciativa que ha vingut acompanyada d’una formació específica sobre els nous mercats internacionals i la construcció d’una web amb passarel·la de compra pensada per arribar a qualsevol lloc del món. De moment, però, s’ha iniciat a Portugal com va explicar Verónica Romero, quan va recollir el premi. Dins de l’estat, també ha obert mercat a les illes Canàries.

I el Premi a la Capacitat Innovadora de l’Empresa, es va concedir a MASATS TRANSPORTS GENERALS UNIPERSONALS SA, per la implementació d’una solució altament innovadora que ha permès oferir a la població el transport a demanda: una nova modalitat de transport més eficient, còmoda, segura, àgil, i sobretot sostenible. El projecte conegut com a ElMeuBus, funciona amb la plataforma i tecnologia Bus.4.me, que està disponible tant per a dispositius Android com iOS.

Actualment, s’ofereixen dos serveis la TAD1 i la TAD2, que uneixen Igualada, Montbui i Vilanova amb el Polígon de les Comes. Durant el 2022, ElMeuBus DX ha transportat 10.305 persones i ha suposat un estalvi de prop de 30.000 tones de CO2. Va recollir el premi, Carme Pros, CEO de Masats Transports Generals DX.

L’alcaldessa Noemi Trucharte valora la contribució del comerç i l’empresa en el benestar de la comunitat

L’alcaldessa Noemí Trucharte va ser l’encarregada de tancar l’acte amb una intervenció plena d’agraïments i de reconeixements a la feina feta. “Sou actius importants per a la nostra comunitat” va destacar l’alcaldessa. “Per això, va continuar dient, volem animar-vos a continuar amb aquesta tasca, i també a invertir en tecnologia i innovació, sempre dins les vostres possibilitats. Creiem que això és un element clau per al creixement i la competitivitat dels vostres negocis, i per extensió, per al benestar de la nostra comunitat”.

L’acte es va cloure amb un refrigeri que va anar a càrrec de l’emprenedora igualadina, Olga Rovira, creadora del sushi català.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*