Inici Destacats Vilanova del Camí celebrarà el Carnestoltes amb diverses propostes per gaudir des...

Vilanova del Camí celebrarà el Carnestoltes amb diverses propostes per gaudir des de casa

COMPARTIR

El Rei Carnestoltes fa dies que ha avançat algunes de les accions que es tiraran endavant a Vilanova del Camí per tal de celebrar el Carnaval 2021. Serà, com és d’esperar, un Carnaval atípic, adaptat a la situació sanitària per respectar les restriccions i evitar els contagis. Des de la regidoria de Cultura i l’Associació Cultural Camp del Rei no han volgut renunciar a celebrar aquesta festa encara que sigui amb un format ben diferent i que impliqui poca mobilitat o interacció social presencial, per no perdre la tradició d’una festa amb tanta solera al municipi.

Llibertat per emmascarar-se

Ja fa un parell de setmanes que es van començar a avançar algunes de les activitats previstes. D’una banda està en marxa el Concurs de màscares que com explica la regidora de Cultura, Carlota Silva, convida a tothom a fer lliurement una màscara ben original.

Al certamen podran participar totes les persones empadronades al municipi. Les bases del concurs estan publicades al web municipal. Tant la dimensió, com els materials i tècniques utilitzades per la creació de la màscara són de caràcter lliure.

El concurs preveu tres premis: un 1r Premi de 300 €, un 2n Premi de 200 € i un tercer, de 100 €. A més, les màscares de carnaval seran exposades al centre polivalent de Can Papasseit a partir del dia 20 de febrer.

Les creacions es poden portar al Servei de Cultura fins al dia 18 de febrer.

Un ‘Carrers-toltes’ ben popular, encara que sigui en format reduït

Una altra de les propostes anunciades és el “Carrers-toltes” que vol visibilitzar l’ambient del carnaval i proposa al veïnat guarnir els carrers o les finestres de casa. Segons assenyala la regidora, la intenció és poder viure el carnaval sense aglomeracions, però a la vegada també poder compartir la festa amb el veïnat. Ja hi ha grups de veïns que s’han organitzat per whatsapp per engalanar el seu carrer.

Al certamen pot participar qualsevol persona veïna del municipi i ho pot fer de manera individual, guarnint el seu balcó o finestra particular, o bé de manera col·lectiva amb els veïns de l’escala, la comunitat o el carrer amb decoració aèria.

El concurs preveu quatre premis; tres en l’apartat veïnal de 700, 500 i 300 euros, i un únic premi individual de 200 €.
El Jurat serà popular, per mitjà de les xarxes socials, i amb un únic vot per persona.

Les bases del certamen estan penjades a la pàgina web municipal vilanovadelcami.cat i la inscripció al concurs es pot fer fins al dia 17 de febrer.

Una celebració que no es vol deixar perdre

Per aquestes dates, el frenesí dels preparatius del Carnaval marcava la rutina diària de moltes persones, sobretot de les entitats que participen activament en les rues, any rere any. L’Associació Cultural Camp del Rei és l’exponent més destacat a Vilanova del Camí, perquè l’entitat, a més de viure intensament la Rua vilanovina i la d’Igualada, fa 36 anys que s’encarrega d’organitzar el carnaval infantil. Aquest any, tot és ben estrany, com diu Manolo Cano.

Malgrat tot, tant des de l’entitat com des de la regidoria de Cultura no volien renunciar a perdre la festa i per això han buscat altres fórmules per poder garantir la continuïtat encara que sigui d’una manera molt més restringida i que l’ànim no decaigui.

‘Carnival book’ per disfressar-se des de casa i mostrar-se al públic

Aquest any, el carnaval infantil que ha organitzat el Camp del Rei convida als infants i les famílies a disfressar-se a casa i fer la festa en petit comitè, però també els conviden a compartir d’alguna manera públicament la disbauxa per mitjà de les xarxes socials. Així han elaborat el “Carnival book” que permetrà als infants participar d’una atípica edició del Carnaval infantil del Camp del Rei.

Hauran de fer-se 4 fotografies: perfil dret i perfil esquerra, de front i d’esquena, i penjar-les a Facebook etiquetant a CampdelRei Associació.

Tot i que el Camp del Rei sempre ha lliurat premis en forma de vals de compra, aquest any han decidit donar-los en metàl·lic, per la situació sanitària, però com assegura Manolo Cano serà una mesura excepcional.

Hi haurà dos premis: un per a la categoria anomenada individual, tot i que pot estar integrada de fins a 3 nens, amb un premi de 100 €, i una altra premi de 150 € per a la comparsa familiar, formada per nens i adults.

Les fotografies s’han de penjar a Facebook abans del dia 18 de febrer

El Rei Carnestoltes preveu passejar-se per tots els carrers del municipi

I tot plegat acabarà culminant el dissabte dia 20 de febrer amb l’arribada del Rei Carnestoltes. La ciutadania el podrà veure i escoltar, perquè hi ha previst una passejada pels carrers i un pregó, a partir de les cinc de la tarda. La intenció és que la carrossa del Rei Carnestoltes pugui passar per tots els carrers del municipi i acompanyar en la celebració als veïns que estiguin gaudint la festa des de casa.

Per ballar o seguir el ritme des de casa, l’emissora municipal Ràdio Nova ha preparat una programació musical molt carnavalera i especial des de les 17 h de la tarda.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*