Inici Destacats Vilanova 365 demana ‘assumir responsabilitats’ al govern municipal pels radars

Vilanova 365 demana ‘assumir responsabilitats’ al govern municipal pels radars

COMPARTIR

El grup municipal Vilanova 365 considera que els radars de la C-244, que han despertat la indignació dels ciutadans en rebre les primeres multes, demostren «una vegada més, la necessitat del govern format pel PSC i Junts de seguir augmentant els ingressos municipals a càrrec dels ciutadans i ciutadanes”, explica la portaveu del partit Vanesa González.

Des de Vilanova 365 entenen la nova limitació de velocitat a 30 km/h, però afegeixen que «no podem tolerar sota cap concepte la instal·lació d’aquests dos elements per un motiu de seguretat ciutadana. Malgrat coneixem que en molts moments se superava la velocitat permesa en més del doble, lamentem que la única solució trobada hagi estat la del càstig al contribuent».

El grup liderat per Vanesa González assegura que la oposició a l’Ajuntament de Vilanova del Camí ha tingut «poca informació» sobre aquest tema. Segons González: “vam saber dels radars quan ja estaven instal·lats”. I afegeix que “des del primer moment vam dir al govern que aquesta mesura portaria problemes i la consideràvem injusta”.

El que sorprèn més a la portaveu de V365 és “la capacitat d’aprofitar aquest canvi legislatiu per instal·lar dos elements d’aquestes característiques al nostre municipi que estan multant a tanta i tanta gent treballadora que utilitza a diari aquesta via i que fa més de 30 anys que ha circulat a una altra velocitat”. I afegeix que “sovint ens envien moltes cartes i molts tríptics informant de tot el que fa el govern i d’aquest tema no s’ha dit res”. Vanesa González, també assegura que “molta gent no ha estat conscient del canvi en el límit de la velocitat per falta d’informació oficial i ha acumulat 5, 6 o 7 sancions de més de 300 euros cadascuna”. Vilanova 365 també considera que hi ha una «manca de senyalització» que «tampoc ha estat una casualitat».

Vilanova 365 també veu amb sorpresa la defensa que feia el govern municipal el passat mes de desembre, fent referència a les declaracions de la regidora Susana Gutiérrez on explicava les dades de l’OMS sobre atropellaments mortals: “És curiós veure com els preocupa molt la seguretat en aquesta zona quan fa mig any no es donava cap importància a que la ciutadania travessés de qualsevol forma per allà”, afegeix González.

Vilanova 365 acusa la «poca originalitat del govern Trucharte-Barón, que demostra que defensa la política del càstig» i considera que “segurament un semàfor amb control de velocitat hauria servit per reduir la velocitat en els punts conflictius i no hagués sancionat tants veïns que ara estudien com pagar les sancions”, afegeix Vanesa González.

Per últim, des de Vilanova 365 demanen la dimissió «de totes aquelles autoritats relacionades amb aquest assumpte», perquè consideren que «és moment d’assumir responsabilitats davant una mesura lamentable presa en uns moments molt complicats de crisi social que, una vegada més, farà que es parli de Vilanova del Camí arreu per un fet desafortunat i per unes decisions improvisades de l’alcaldessa Trucharte i el seu equip de govern».

3 COMENTARIS

  1. Error, sens dubte. Ho han fet malament, multes excessives i sense un període d’avís previ. Estratègicament és dificil fer-ho pitjor. Però encara tenen la oportunitat de rectificar i començar de nou. Amb un estil més encertat, sense que la part punitiva sigui la bandera. Aquesta és la diferència perquè els ciutadans confiem en els bons gestors. La política mal articulada passa factura quan arriba el moment. Millor escoltin, millor rectifiquin.

  2. A quina hora són aquestes multes? Potser a l’hora d’anar i tornar de treballar? A guanyar un sou per sota del cost de la vida? un sou inversament proporcional a la precarietat laboral? Voler ser d’esquerres amb polítiques de sempre no és ser progressista. Matinar per perdre els punts del carnet de conduir, i potser la feina en algun cas… només això hauria de ser suficient per no dormir tranquil’la i rectificar… o dimitir!

FER UN COMENTARI

*