Inici Societat Una Via Blava recorrerà la riera d’Òdena

Una Via Blava recorrerà la riera d’Òdena

COMPARTIR

La Diputació de Barcelona ha aprovat l’atorgament d’una subvenció a la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena per l’execució de les obres de millora i connectivitat de la riera d’Òdena amb la Via Blava, el camí que recorrerà el riu Anoia entre Jorba i Martorell.

La subvenció, per un import de 479.808,00 €, es destinarà a finançar l’execució de les obres d’un camí continu i proper a la riera d’Òdena, en el tram comprès entre el nucli urbà d’Òdena i la seva desembocadura al riu Anoia.

El Projecte també inclou diverses actuacions per a la recuperació i millora dels hàbitats de ribera i del conjunt de l’espai fluvial, i preveu els elements necessaris per garantir-ne l’ús públic, i per divulgar-ne els seus valors ambientals, paisatgístics i patrimonials. Aquestes actuacions contribuiran a millorar la qualitat ambiental i paisatgística de l’espai fluvial, tot potenciant-ne un ús compatible amb la seva conservació.

El nou camí tindrà un ús preferentment de vianants (o amb mitjans no motoritzats), i s’integrarà en el marc d’una xarxa de camins fluvials (o Vies Blaves) que es preveu desenvolupar en el conjunt de la Conca d’Òdena, d’acord amb les previsions del Pla Especial Urbanístic Autònom per al desenvolupament del Parc fluvial a les rieres d’Òdena, Castellolí i Güells.

Així mateix, tindrà una continuïtat física i conceptual amb la Via Blava Anoia, la qual es defineix en el marc del Projecte Vies Blaves Barcelona, promogudes per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de desenvolupar una xarxa d’itineraris propers al riu Llobregat i als seus afluents principals (el Cardener i l’Anoia), accessibles a peu i en bicicleta.

Aquests dos projectes, Vies blaves- Anoia i Camins fluvials per les rieres d’ Òdena, Castellolí i Güells, travessen tots els municipis que integren la MICOD.

Des de l’òrgan supramunicipal reivindiquen que el projecte representarà un motor d’atracció turística i promourà la connectivitat del territori i el seu desenvolupament sostenible.

L’àmbit del Projecte comprèn els terrenys propers a la riera d’Òdena, en el tram que discorre entre el nucli urbà d’Òdena i la seva desembocadura al riu Anoia. Les actuacions que es proposen es defineixen en un recorregut d’uns 7,28 km al llarg de la riera d’Òdena.

2 COMENTARIS

  1. Amb la que està caient i la que caurà i els de la «repartidora» segueixent gastant els diners de tots amb coses que ara no toca, no són de primera necesitat, l’assistencia a les persones si que ho és.

FER UN COMENTARI

*