Inici Joan Carles González Caldito La vergonya de la festa igualadina

La vergonya de la festa igualadina

COMPARTIR

Juan Carlos González

El govern de l’Ajuntament d’Igualada ha deixat sense beca menjador a 27 nens i nenes per manca de pressupost. L’acció, que és inadmissible per a un consistori amb un pressupost anual de 60 milions d’euros, és fa encara més gran quan la resta d’accions del govern es segueixen duent a terme i, fins i tot, en alguns casos augmenten els seus costos. De fet, el govern de Marc Castells no ha tingut problemes en gastar-se diners en accions i esdeveniments de molta menor importància que les beques menjador, accions i esdeveniments que han marcat la gran festa de la ciutat amable del govern Castells. Fem-ne una repassada a algunes de les actuacions d’aquest mandat.

El 2016 l’Ajuntament d’Igualada va aprovar unes beques universitàries amb una dotació pressupostària de 50 mil euros, pressupost del qual només se’n van gastar 13 mil euros. Així, en van sobrar 37 mil euros, els quals no es van redistribuir en altres necessitats educatives de la ciutat, sinó que es van destinar a augmentar les subvencions de l’European Ballon Festival i al Retailink. El mateix any també es va presentar un procés participatiu per definir el futur del barri del Rec. Aquest procés, que va comptar tant amb la participació ciutadana com amb la participació d’arquitectes i altres sectors, va consistir en un concurs de propostes urbanístiques per definir el barri sense tenir l’objectiu d’implementar-les. El concurs va tenir un cost de 60 mil euros.

Al 2017 es va inaugurar el nou “Parc Central” d’Igualada, jornada que va comptar amb múltiples activitats familiars i va tenir un cost de 35 mil euros. El parc, amb un cost inicial de 400 mil euros, s’ha construït perquè els pilots de l’European Balloon Festival puguin inflar els globus amb més comoditat. Els 400 mil euros inicials per a la construcció del parc i el seu manteniment sembla que no han estat suficients, ja que al maig d’aquest any 2018, el govern de Castells ha aprovat construir un dipòsit soterrat per abastir d’aigua el parc dels globus, amb un cost de quasi 300 mil euros més, fent que el cost inicial del Parc Central s’hagi doblat.

Existeixen altres accions per part del govern en aquest darrer mandat que han tingut un preu considerable de dubtós retorn social: la VOLCAT li costa més de 50 mil euros al consistori portar-la a Igualada; el fiasco de l’aplicació TICKDI ha tingut un cost de 76 mil euros per les arques públiques; la bonificació de l’Impost sobre Construccions i Obres per les reformes que la Mútua Igualadina (MIPS) va permetre estalviar-se 27 mil euros a la fundació privada, etc. El govern de Marc Castells no tremola a l’hora de modificar pressupostos i apostar per iniciatives de dubtós retorn social quan considera que ho ha de fer, motiu pel qual es posa a si mateix sota sospita quan no ha modificat els pressupostos per atorgar les beques menjador que necessitaven aquests 27 infants. No ha estat un error, sinó manca de voluntat.

La política intenta ocupar-se’n de tots els sectors de la població, però hi ha dos sectors que requereixen d’una atenció especial: els infants i la gent gran. Una ciutat com Igualada, que disposa de 60 milions d’euros de pressupost, es pot permetre el luxe de construir parcs i generar grans esdeveniments, però no es pot permetre la frivolitat de no atorgar beques menjador a qui ho necessita. El govern Castells ha comés un error inadmissible, esdevenint una vergonya en la seva festa municipal, deixant en molt mal estat la imatge de la ciutat amable que han vengut durant anys. Cal posar solució per a que aquesta vergonya no es repeteixi en el futur, perquè si no ho fem aleshores estarem allargant un model de ciutat fracassat que recapta diners de la ciutadania per pagar una festa continua però que no pensa en ella quan més ho necessita.

COMPARTIR

5 COMENTARIS

  1. Amb sembla que puc parlar per tots els republicans per demanar que es restitueixi la beca menjador per aquets nens i nenes, qué pasa que us heu oblidat del que es una República?, vergonyòs

  2. Cal no oblidar el caprici de contractar a cinc «assessors econòmics» amb un salari de 50,000 EUR anuals, per fer una feina que es pot resumir en: fum, i si a sobre hi afegim que al cap d’uns mesos aquest noi que fa d’alcalde va recolzar el tall de les carreteres el 3-Octubre, amb la ciutat incomunicada, arribarem a una conclusió: aquest noi, que no se li coneix cap professió prèvia, ha aprofitat el càrrec per a fer d’activista i sortir a totes les fotos, de qualsevol àmbit (fins i tot va anar a visitar el gran fugat a Alemanya, i hauríem d’esbrinar qui va pagar aquell viatge) ha profanat la representació neutral que ha de tenir un ajuntament embrutant el balcó de l’edifici amb una pancarta vergonyosa. Les beques menjador li importen ben poc. Ara ja té el que volia, i que li han donat per haver prestat serveis a una causa sectària, l’han fet president (amb minúscules) de la diputació. La seva vanitat ha quedat coberta… Veritablement el pitjor que hem tingut en anys.

  3. Quant ha costat treure tota la publicitat del referèndum i quant costarà treure les pintades en parets i sòl d’aquesta ciutat. Doncs penso que el que el posi que ho tregui i si no no haver-la col·locat.Ànim.!!!!

FER UN COMENTARI

*