Inici Destacats Veïns del Maset de Masquefa s’oposen a l’ampliació del Centre Logístic Carreras

Veïns del Maset de Masquefa s’oposen a l’ampliació del Centre Logístic Carreras

COMPARTIR

Amb la confirmació de la sol·licitud per part de l’empresa de logística Carreras de poder edificar una nova nau industrial de grans dimensions al costat de la que ja es va aixecar a tocar del barri del Maset, de Masquefa, les veïnes i veïns han reaccionat i s’han mobilitzat en contra del que consideren una nova amenaça pel seu entorn. D’aquesta manera s’ha constituït la Plataforma S.O.S El Maset: una plataforma integrada per la gent del barri, Associació de veïnes i veïns del barri del Maset i altres organitzacions per expressar la seva oposició a la construcció d’aquest nou centre logístic.

Els veïns es queixen de «sorolls constants a altes hores de la matinada, contaminació de l’aire, contaminació lumínica, l’impacte paisatgístic i la destrossa de carrers i/o habitatges per l’entrada dels camions -prohibida per cert- dins del barri del Maset» i temen que una ampliació empitjori la situació.

L’entitat apunta que aquesta nova nau ocuparia una l’espai que actualment està classificat com a zona no urbanitzable de protecció agrícola, amb vinyes de la DO Penedès. La nova construcció no només ignoraria els principis de protecció de l’entorn rural: també posaria en risc la seva sostenibilitat i tornaria a estar a pocs metres dels habitatges del barri, tal com ja passa amb la nau actual.

També consideren que les vies que donen accés a l’actual centre logístic ja es troben saturades d’un trànsit que la nova nau incrementaria amb més camions encara. Els veïns apunten que «es tracta de vies estretes i amb trams amb molts revolts en les que molt sovint es produeixen greus accidents on sol ser habitual la participació d’aquests vehicles pesants».

En conclusió, l’associació de veïns creu que són «molts inconvenients per uns beneficis poc representatius pel municipi. La promesa de què la primera nau oferiria abundants oportunitats laborals al municipi s’ha traduït en pocs llocs de treball i, en molts casos, de baixa qualitat».

Desde S.O.S. El Maset les veïnes i veïns del barri del Maset exigeixen que les autoritats competents tinguin en compte les seves preocupacions i reivindicacions i que es faci una valoració de l’impacte ambiental i urbà de la nova nau que ajudi a blindar la qualitat de vida tant del barri com de tota Masquefa. Per això la Plataforma anuncia gestions i mobilitzacions per aturar aquest projecte.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*