Inici Destacats Som Vallbona-Junts reclama suprimir l’antena de la Miranda

Som Vallbona-Junts reclama suprimir l’antena de la Miranda

COMPARTIR

El debat públic sobre l’Antena de Telefonia Mòbil de la Miranda es durà a terme en el pròxim ple municipal de Vallbona d’Anoia, que es celebrarà dilluns vinent. El treball d’investigació previ ha estat una cooperació entre el Grup Municipal Som Vallbona-Junts i la biòloga vallbonenca Jèssica Hernández, que va formar part de la seva candidatura.

“Hem aconseguit demostrar que l’Antena de Telefonia és una amenaça permanent per la Salut Pública del poble i, en especial, dels veïns de la zona” afirma Pere Masagué, portaveu del Grup Municipal. “Hi ha una casa a trenta metres, és qüestió urgent treure l’antena de la zona” afirma el també regidor Pau Ter.

La moció exposa que les antenes de telefonia mòbil haurien d’estar situades a 500 metres dels habitatges i 50 metres d’alçada, segons alguns estudis. Reforçant aquest concepte, hi ha estudis epidemiològics que demostren que augmenta un 80% la prevalèncis de patir símptomes neuro-comportamentals adversos en poblacions que viuen a distàncies menors a 500m de distància d’estacions base de telefonia. També exposa la relació entre la radiació de radiofreqüència de les antenes i els casos de càncer.

La moció conclou les seves evidències exposant l’efecte que tenen les radiacions de Radiofreqüència en els infants, un col·lectiu d’especial risc i que està més exposat a la radiació, ja que els seus teixits són més absorbents i estan en creixement cel·lular i cerebral. Afirma també que pot tenir efectes en la salut física, mental i cognitiva dels infants de la zona i del municipi.

La moció acaba demanant que no es renovi el contracte que permet que la base de telefonia de la Miranda segueixi activa, un contracte que expira al llarg d’aquest mandat. Alhora demana que el govern comuniqui a l’empresa llogatera de l’espai la voluntat del Ple de retirar amb la celeritat més gran possible la Base de la Miranda i integrar la zona dins el paisatge forestal que envolta Vallbona. Tot plegat, garantint que el municipi no perdi cobertura tal com recull el marc legal vigent.

FER UN COMENTARI

*