Inici Societat Vallbona d’Anoia s’adhereix a la “Xarxa Mai més” de l’Amical Mauthausen

Vallbona d’Anoia s’adhereix a la “Xarxa Mai més” de l’Amical Mauthausen

COMPARTIR

Vallbona d’Anoia s’ha adherit al projecte “Xarxa de memòria i prevenció del feixisme. Mai més” de l’Amical Mauthausen. Aquesta xarxa té com a base el món local, a través de convenis amb ajuntaments, entitats i centres educatius, amb el suport d’institucions i governs supralocals.

El conveni entre el municipi i l’Amical Mauthausen permetrà la col·laboració en projectes pedagògics, xerrades, conferències i exposicions, cicles de cinema sobre la deportació, entre d’altres. L’Ajuntament es compromet a participar conjuntament amb l’Amical en la tasca de sensibilització i divulgació i prevenció del feixisme. També col·laboraran en la recerca històrica dels deportats de la localitat i en la implicació en el projecte d’entitats culturals i cíviques, especialment dels centres de secundària del municipi.

L’alcaldessa de Vallbona Maribel Ferrer va assistir el 26 d’octubre a la IV Trobada d’ajuntaments de la Xarxa Mai Més a Manresa en què va poder assistir a una ponència sobre Conceptes i terminologia al voltant de la memòria històrica i a la presentació de documents de treball i experiències municipals relacionats amb la memòria històrica.

L’any 1962 ex deportats i deportades dels camps de concentració nazis van fundar l’associació Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme a Espanya. L’Associació recull l’experiència personal de la deportació, l’exili, el pas pels camps francesos i la dissortada vivència als camps nazis, però també l’experiència i la defensa de la II República i els valors que representava. L’Amical treballa per la conservació de la memòria històrica de la deportació republicana, pel reconeixement jurídic de les víctimes i per a la prevenció del feixisme i la defensa dels Drets Humans.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*