Inici Destacats Vallbona d’Anoia dona el tret de sortida a les Festes del Roser

Vallbona d’Anoia dona el tret de sortida a les Festes del Roser

COMPARTIR

Aquest divendres, Vallbona d’Anoia donarà el tret de sortida a les Festes del Roser, en honor a la seva patrona: la Mare de Déu del Roser, amb la celebració de diferents actes que combinen tradició i patrimoni entre un gran ventall d’activitats per a tots els gustos i totes les edats.

Entre tots ells destaca especialment el diumenge la Fira de la Garlanda i dilluns la celebració més simbòlica de les Festes amb el popular Treure a Ball, amb el Ball de la Garlanda.

Divendres tindrà lloc la inauguració de l’exposició Roser 2023, una mostra dels tallers de patchwork, restauració del moble, ceràmica i manualitats decoratives. També es donarà inci a l’exposició fotogràfica, Índia-Rajasthan de Neus Aguilera i a un seguit de pintures de la mateixa autora en homenatge a Pepita Vilamajó Poch, filla de Vallbona. Seguidament es farà l’entrega de premis del concurs de cartells del Roser 2023. Al vespre, a càrrec dels Diables de Vallbona, tindrà lloc el Correfoc i tot seguit concert en acustic amb Psychodrome.

Aquest mateix divendres 26, a la Miranda també es podrà veure l’exposició “la Vallbona de la senyoreta Pepita”. Record a Josefa Escursell, mestre de parvulari a Vallbona del 1968 al 1986. Es podrà veure fins al 29 de maig.

Dissabte, els més matiners podran participar al campionat local de botxes. Seguidament a la plaça hi haurà actuació infantil “Papallones” a càrrec de Jordi Vidal i vermut a càrrec de l’AFA de l’escola Josep Masclans. A la tarda al casal tindrà lloc un especial bingo amb berenar amb Garlanda i a l’Ateneu Popular tindrà inici del Cercatasques amb la txaranga “Ho peta street Band”. El punt final del dissabte serà al camp de futbol amb sopar de festa amb zona food-trucks i el concert amb Hotel Cochambre i Crim.

Diumenge a partir de les 10 h se celebrarà la Fira de la Garlanda amb artesans locals i proximitat. A més hi haurà la presentació dels nous gegants de Vallbona, l’actuació infantil amb Xiula, vermut musical versions duet de Clàudia Bardagí i Joan carles Marí.

El dia del Roser, dilluns de Pasqua Granada, és la celebració festiva local més important del calendari a Vallbona. Consisteix en la celebració de dos actes molt importants i vinculats entre si. Al matí, de marcat caràcter religiós, es fa el traspàs de càrrecs de les Administradores al davant de la porta de la casa de cada una.

El traspàs es fa en presència del Mestre de Cerimònies i és simbolitzat per la donació de l’estadal (ciri bellament ornamentat) per part de cada Administradora sortint a la nova administradora.

Seguidament, la comitiva formada per les Quatre Administradores- dues sortint i dues entrant- acompanyades dels joves Pabordes, el Mestre de Cerimònies, la Comissió de Festes, els músics es dirigiran a l’església on presideixen l’Ofici. Un cop finalitzat es va en processó amb la Mare de Déu del Roser pels Quatre carrers que formaven el nucli antic el poble. Acabada la processó, el Mestre de Cerimònies i els músics acompanyen les Administradores a casa seva.

Desprès de dinar, a la tarda, la celebració comença amb el Llevant de Taula de Roseres i Pabordes per les cases de tot el poble. Poc després ja amb el vestuari de gala es dirigeixen tots cap a la plaça de l’església on té lloc el traspàs de càrrecs de Roseres, i seguidament, el Ball de la Garlanda de Roseres i Pabordes.

Al vespre la festa continuarà i clourà les Festes del Roser 2023 el concert i ball de gala amb la Cobla-orquestra Costa Brava.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*